Tavaszi zöldbabkrémleves

Igazi tavaszíz... Bár nem tudom, hogy az milyen, de én ilyennek képzelem el :-)



Csak egy igazán jó provanszi fűszerkeverék kell hozzá, én a Sonnentort használom, igazán-igazán finom, adalékmentes, kizárólag szárított fűszerekből áll, bio. Nem hiányozhat egyetlen konyhából sem!
Na de kanyarodjunk vissza a leveshez :-)


Alapvetően nem vagyok nagy leveses, de ha visszanézem a blogom, hogy milyen receptek kerültek fel mostanság, hát, én sem hiszek magamnak :-) Van egy levesimádó unokatesóm, remélem, értékeli nálam ezt a változást, és talál kedvére valót... (Timi, igen, te! :-D)



Hozzávalók:
  • 35 dkg friss zöldbab (helyettesíthetjük fagyasztottal is)
  • 3 nagy pohár víz (a nagy poharam kb. 3 decis)
  • 1 dl tejszín (jó minőségű legyen)
  • 1 csapott tk. himalája só
  • 1 nagy ek. provanszi fűszerkeverék



Elkészítés:
  • A zöldbabot megmossuk, a végeit levágjuk, feldaraboljuk.
  • Felöntjük a vízzel, puhára pároljuk.
  • Lehúzzuk a tűzről, botmixerrel simára turmixoljuk.
  • Mehet vissza, hozzáadjuk a tejszínt és a fűszereket, összeforraljuk, és kész is!
Kenyérkockákkal tálaljuk.

Nem fogtok csalódni! :-)




Megjegyzések

  1. Nagyon szeretem a krémlevest, de zöldbabból még sosem próbáltam... Nem is értem miért nem... Nagyon jó ötlet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sem jutott volna eszembe, de a téli munkahelyemen a szakácsnő egyik este zöldbabkrémlevest főzött :-) Magamra szedtem még pár ötletet :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése