Vegán alakor kenyér

Itt vagyok, itt vagyok, már kezdtek piszkálni a rajongók, "elfelejtetted a jelszavad?". Nem, nem, a jelszavam megvan, csak én nem értem ide. Ma meg a fényképezőkábelt nem találtam, részletkérdés. Két idegösszeomlás és fél óra elteltével találtam valamit ami összeköti a számítógéppel, bár ez szerintem másnak a zsinórja, talán a bringás gps-é, na de ha belepasszol, hát belepasszol...



Felturbóztam a joghurtos kenyeret, megérte :-) Ki szerettem volna próbálni az alakor búzát, itt volt a lehetőség. Arra is kíváncsi voltam, hogy szójajoghurttal működik-e. Kiváló lett a kenyerem, de nem túl tartós sajna :-( Kb. 2 naposan ettem belőle, isteni volt, aztán a 4. nap környékén már nem volt jó. Nem nagy kenyér, tehát hamar elfogy, nálunk viszont megmaradt, és kidobhattam... A szójajoghurtra tippelek, szerintem megerjedt benne, ragacsos lett a kenyerem belseje. Ne várjatok vele eddig, frissen, másnap egyétek is meg!! Nagyon fincsi lett az alakor búzától, hogy ilyen lisztet hol szerezhettek be, nem tudom, én szemes gabonát vettem bioboltban és a kis malmom dolgozott vele... Langyos liszttel kenyeret sütni, tényleg álom ;-) A szójajoghurttal óvatosan, vásárláskor (mint minden szójaterméknél) tapadjatok a címkére, ugyanis minden nem oda valót beletesznek... Főleg a legelterjedtebb márkájúba. Brrrrrrr.... 



A receptet most nem írom le külön, mindent a joghurtos kenyérnél leírtak szerint készítettem, csak alakor lisztet és szójajoghurtot használtam. Ja, és most nem ragadt bele, mint a múltkor, ki érti.... :-) Pedig csak kiolajoztam a formát, mert elfelejtettem, hogy a múltkor megjártam. De most nem lett baj belőle ;-)




Megjegyzések