Az irodában ma nem igazán megy a fűtés… kellemes a jelenlegi klíma, gondolhatjátok… :-) Ha valakinek hasonló napja van, este lepje meg magát ezzel a nasival, megéri. Minden gond elszáll (legalábbis reméljük :-D)
Mint a Raffaello... Csak egészségesebb :-) |
Olvasd el a Lisztmentes tallér alaprecept bejegyzést is, ennek a mintájára készült ez a sápadt fehér élvezet…
Hozzávalók:
- 15 dkg mandula
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 tojás
- 2 ek. folyékony kókuszzsír
- 2 ek. méz (vagy más édesítő, ízlés szerint)
Elkészítés:
- A mandulát forró vízbe dobjuk pár pillanatra, leszűrjük, majd ha kissé kihűlt, meghámozzuk
- A mandulát ledaráljuk – ha tényleg „s.o.s. rossz kedvem van” sütésről van szó, megbocsátható az is, ha készen veszünk bezacsizott blansírozott, darált mandulát ;-)
- Ledaráljuk a kókuszreszeléket is (ízlés szerint akár egyben is hagyhatjuk, én homogén golyókat szerettem volna)
- Összekeverjük a többi hozzávalóval (használj fakanalat, mert ragacsos)
- Vizes kézzel gombócokat formálunk, vagy vizes kiskanállal halmokat teszünk a tepsire (természetesen kenjük ki vagy tegyünk alá szilikonlapot/sütőpapírt)
- Kb. 7-8 percig sütjük. Akkor jó, ha az alja már kicsit megpirult (nézegessük a talpacskáit, a tetején nem igazán látszik a változás, mivel nem lisztes)
- Ha kihűlt, zárható dobozban tároljuk
Levendulás kakaóval vagy forró csokival tudom leginkább elképzelni. Ha este lesz lelkierőm (erre márpedig lesz :-D), elkészítem az egyiket, és igyekszem posztolni is!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése