Sütőtökös gnocchi spenótszósszal

Tavaly készült ez a finomság, de már eléggé a sütőtökszezon végén jártunk, úgy kellett levadászni... Most még időben vagyok :-)
Családlátogatás volt, Anyóspajtásom pedig kérdezte, hogy mit ennék... Találtam egy ilyesmi receptet, elküldtem neki. Gnocchit ő tud csinálni, a spenótszósz is egyszerű, szóval az eredeti receptből csak a címe maradt meg, a többit improvizáltuk. Ez most egy közös alkotás :-)



Hozzávalók 4 személyre:
  • 30-40 deka sütőtök (3 szelet)
  • 3-4 db krumpli
  • kb. 60 dkg liszt, ez a sütőtökünktől függ (mennyire lédús)
  • 1 tojás
  • diónyi vaj
  • fűszerek: csipet só (himalája, tengeri), szerecsendió, bazsalikom

  • 50 dkg spenót
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • (himalája) só, bors


Elkészítés:
  • A krumplit és a sütőtökön puhára sütjük, kihűtjük, majd megpucoljuk és összetörjük.
  • Hozzákeverjük a tojást, a fűszereket és a vajat, majd elkezdjük adagolni a lisztet. A sütőtöktől függően ez lehet 50, de akár 70 deka is. A lényeg, hogy a tésztánk lágy és gyúrható legyen.
  • A tésztát kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, felkockázzuk, és villával megnyomjuk a tetejüket.
  • Lobogó, forró vízben kifőzzük. Ha a nudlik feljöttek a víz tetejére, még 1 percig főzzük őket, és kész is.
  • A szószhoz a spenótot a fokhagymával és a fűszerekkel összeforraljuk, beleöntjük a tejszínt, és ha újra felforr, lezárjuk. Kész is! :-)


Jó étvágyat hozzá ;-)

Megjegyzések