Tavaly készült ez a finomság, de már eléggé a sütőtökszezon végén jártunk, úgy kellett levadászni... Most még időben vagyok :-)
Családlátogatás volt, Anyóspajtásom pedig kérdezte, hogy mit ennék... Találtam egy ilyesmi receptet, elküldtem neki. Gnocchit ő tud csinálni, a spenótszósz is egyszerű, szóval az eredeti receptből csak a címe maradt meg, a többit improvizáltuk. Ez most egy közös alkotás :-)
Hozzávalók 4 személyre:
- 30-40 deka sütőtök (3 szelet)
- 3-4 db krumpli
- kb. 60 dkg liszt, ez a sütőtökünktől függ (mennyire lédús)
- 1 tojás
- diónyi vaj
- fűszerek: csipet só (himalája, tengeri), szerecsendió, bazsalikom
- 50 dkg spenót
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- (himalája) só, bors
Elkészítés:
- A krumplit és a sütőtökön puhára sütjük, kihűtjük, majd megpucoljuk és összetörjük.
- Hozzákeverjük a tojást, a fűszereket és a vajat, majd elkezdjük adagolni a lisztet. A sütőtöktől függően ez lehet 50, de akár 70 deka is. A lényeg, hogy a tésztánk lágy és gyúrható legyen.
- A tésztát kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, felkockázzuk, és villával megnyomjuk a tetejüket.
- Lobogó, forró vízben kifőzzük. Ha a nudlik feljöttek a víz tetejére, még 1 percig főzzük őket, és kész is.
- A szószhoz a spenótot a fokhagymával és a fűszerekkel összeforraljuk, beleöntjük a tejszínt, és ha újra felforr, lezárjuk. Kész is! :-)
Jó étvágyat hozzá ;-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése