Icipici Sacher torták Petrának :-)

Régóta szeretnék Sacher tortát sütni, de kettőnknek nem állok neki, mert ránk marad, bármilyen finom is, de egy egész torta, hááát... Új szerelem a cupcake, így ötvöztem a kettőt. 



És van a dolognak egy apropója is... nevezetesen, hogy egy Tündérbogár ma ünnepli 2. születésnapját! Mivel jó messze vagyunk egymástól, az anyukája megígérte, hogy megsüti neki, így teleportáljuk a köszöntést... 



Ezt a képet elnézve sikere lesz a csokis sütimnek ;-)))

Hozzávalók 12 darabhoz (nálam 6 sima, 6 szívecske):

A tésztához:
  • 125 g puha vaj
  • 6 ek. házi baracklekvár (például ÍGY készítve)
  • 2 szobahőmérsékletű tojás
  • 125 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 2 ek. kakaó
  • 2 csapott! tk. (foszfátmentes) sütőpor


A krémhez és a süti tetejére:
  • 3 ek. baracklekvár
  • 10 dkg csoki (nálam 85%-os)
  • 1,5 dl tejszín



Elkészítés:
  • A lisztet, a kakaót és a sütőport keverjük össze.
  • Egy másik tálban a puha vajat habosra keverjük a lekvárral.
  • Egyesével hozzákeverjük a tojásokat, alaposan keverjük ki a tésztát.
  • Most jöhet a száraz rész, ezt már ne keverjük sokáig. Az utolsó simításokhoz keverőlapátot vagy kanalat is használhatunk. Sűrű lesz a tészta, ez így jó!
  • Szedjük muffin formákba, egy-egy formába egy jó púpos evőkanálnyi jut, és 180 fokon kb. 15 percet süssük.


  • Ha langyosak, vegyük ki őket a formából és hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  • Ha másnap krémezzük be a tetejüket, a kihűlt darabokat egy zárt dobozban tároljuk.
  • A csokit vágjuk jó apró darabokra.


  • A tejszínt melegítsük fel, forralni nem kell, majd öntsük rá a csokira. Keverjük el. Tegyük hűtőbe kb. 10 percre, de néhány percenként keverjük át. 


  • Amíg a krém hűl, melegítsük fel a 3 ek. lekvárt, kenjük meg vele a sütik tetejét. Tegyük őket hűtőbe.
  • Ha a csokikrém jó sűrűre összeállt (de ne legyen kemény, különben nem tudunk dolgozni vele), habzsák segítségével díszítsük ki a tortácskáinkat. Elég ütős a krém, ne halmozzuk magasra. Ha a süti közepén kezdjük a krémezést, akkor szép lapos marad :-)


Fogyasszuk egészséggel, az elkészítéshez pedig hajrá Timi!! ;-))




Megjegyzések