Kék sajtos zöldségragu

Többször is próbálkoztam a kék sajttal, de nem jött be :-( Akkor elhatároztam, hogy adok neki még egy esélyt, és bele fogom sütni-főzni valamibe. Úgy talán nem lesz annyira "erős" az íze, és ad egy jó kis zamatot az ételnek. Hát, ez a pillanat most jött el. A kék sajt új köntösben debütált nálam, jelentem: sikerrel :-)



Apósjelöltemnek igaza volt: nem minden sajt arra való, hogy magában együk. Ezt adom :-)

Lássuk a receptet.

Hozzávalók 2 főre:
  • 35 dkg kelbimbó
  • 25 dkg gomba
  • 2 szelet házi húsos sonka (ha nincs, akkor mondjuk bacon)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kék sajt
  • diónyi vaj, apró kockákra vágva
  • 2-3 szelet barna kenyér




Elkészítés:
  • A kelbimbót pároljuk puhára, közben készítsük elő a többi hozzávalót: a gombát pucoljuk meg, szeljük fel, a sonkát vágjuk apró kockákra, a fokhagymát vékonyan szeleteljük fel. A sajtot vágjuk 4 szeletre.
  • Ha a kelbimbó kész, szűrjük le, vágjuk le a torzsáját és negyedeljük el.
  • Egy pici darab vajon pirítsuk meg a sonkát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk meg ezt is.
  • Ezután jöhet a gomba, ha ez megpirult, akkor a kelbimbó is.
  • Ha a zöldségek összesültek, tépkedjük rá a sajtot (nem tudtam felkockázni, nagyon lágy volt).
  • Ha a sajt ráolvadt, tegyük rá a kis darab vajakat. Ha ez is elolvadt, készen vagyunk.
  • Pirítóssal (és fehér borral! :-D) tálaljuk.



Forrás:
A Nők Lapja Konyha egyik számában olvastam egy kelbimbós-kék sajtos receptet, ez adta az ihletet. Ott sütőzacsiban készült, ez nekem nem volt szimpi, műanyagban sütni... Plusz volt még egy kis gombám is, ami nem bírta volna már sokáig. Így született meg ez a recept.


Megjegyzések

  1. Válaszok
    1. De igen, kék sajt, csak sajnos esti fényben kellett fotóznom, a lámpafény pedig visszaverődik a sajton.
      Ha kék sajtot írok a receptbe, akkor azt is használok, ennyi bizalmat meg lehetne szavazni nekem :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése