Mogyorós-banános zabkása

Nem árt néha feldobni a gabonakásákat, különben rájuk ununk :-)



Hozzávalók 2 főre:
  • fél bögre zabpehely
  • 4 ek. darált mogyoró
  • kicsit több, mint 1 bögre víz (másféllel már túl folyós lesz!)
  • 4 ek. méz
  • 1 tk kakaópor
  • 1 banán


Elkészítés:
  • 1 ek. mézet keverjünk el a kakaóporral, ez lesz a csokiöntet.
  • A zabpelyhet pirítsuk meg, adjuk hozzá a mogyorót, majd öntsük fel a vízzel.
  • Forraljuk fel.
  • Vegyük takarékra a lángot, kevergetve főzzük még pár percig, amíg szépen összeáll.
  • Ha langyosra hűlt, mehet bele a maradék 3 ek. méz. 
  • Banánkarikákkal és a csokiöntettel tálaljuk.



Jó étvágyat! :-)

Megjegyzések