Kávés-mogyorós bonbon

Ez volt nálunk a szaloncukor :-) Nem kifejezetten karácsonyi recept, bonbonként bármikor megállja a helyét!
Találtam egy receptet, amit aztán ízlésem és a hűtőm tartalma szerint pofozgattam... :-)



Hozzávalók:
  • 20 dkg darált törökmogyoró
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 4 cl kávé (kotyogós)
  • 4 ek. házi szederlekvár (vagy más lekvár, szerintem a savanykás illik hozzá)
  • 6 csepp sztívia (vagy méz, de ebben az esetben kevesebb lekvár kell, különben túl folyóssá válik)



Elkészítés:
  • Mindent összegyúrunk.
  • Hűtőbe tesszük, hogy formázhatóbbá dermedjen.
  • Golyókat formálunk, ezeket pedig kakaóporba hempergetjük. Hogy ne legyen rajta túl vastagon a kakaópor, csak görgessük bele picit, ezután pedig a két tenyerünk között oszlassuk el rajta. Így nem lesz folytós, túl keserű a végeredmény...
  • Fontos: tartsuk hűtőben!! Én kint felejtettem, egy része kárba is veszett... :-(






Olvasztott csokiba is márthatjuk, de karácsony táján annyit csokiztam, hogy besokalltam tőle :-) Kicsit egyszerűbb elkészítésre, és kevésbé tömény ízekre vágytam már...



Zsírpapírból készítettem neki csomagolást, de ha nem szaloncukornak szánjuk, bonbonos kapszlikban tálaljuk.



Forrás:
http://dolcevitablog.hu/2010/12/kaves-mogyoros-szaloncukor-2/

Megjegyzések

  1. Nagyon tuti lett! Szépek nagyon így szaloncukornak öltöztetve! :-)

    VálaszTörlés
  2. Már látom, lesz miből válogatnom! Téged sorsolt nekem Viki a Blogkóstolóra. Még nem választottam, így visszatérek:-) De valószínűleg süti lesz, mivel blogomon leginkább azok szerepelnek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése