A piszkozatok között kallódott ez a recept, majdnem megfeledkeztem róla! Hiba lett volna ;-)
Tavaly előtt igazi harcokat vívtam, mire Budapesten rebarbarára leltem... Tavaly nem volt beszerző körút, a fejre állt életünket rakosgattuk össze :-) Most pedig már a tavasszal megláttam a boltban. Bio, fél kilós csomagban, húsos, gyönyörű színű szárak... nem tudtam ellenállni!!
Tavaly előtt igazi harcokat vívtam, mire Budapesten rebarbarára leltem... Tavaly nem volt beszerző körút, a fejre állt életünket rakosgattuk össze :-) Most pedig már a tavasszal megláttam a boltban. Bio, fél kilós csomagban, húsos, gyönyörű színű szárak... nem tudtam ellenállni!!
Nem levesnek indult, de végül ez lett belőle :-)
A fotónál igyekeztem, de a sűrű seszínű löttyi körtedarabokkal nem a fotogén kategóriába esik ;-)
Na nézzük :-)
Hozzávalók:
- 500 g rebarbara
- 3-4 alma (nekem 4 ment bele, de elég kicsik voltak)
- 3 kis körte (összesen kb. 30 dkg)
- 1 liter víz
- 1 tk. vaníliaőrlemény
- 4 ek. kókuszcukor (lehet méz is, vagy xilit, vagy agavé, ami tetszik)
Elkészítés:
- A gyümiket megmossuk és feldaraboljuk (pucolni nem kell).
- A rebarbarát és az almát egy kevés vízben puhára pároljuk (ne tegyük bele az összes vizet, töményebben könnyebb dolgunk lesz a botmixerrel).
- Ha puha, botmixerrel simára turmixoljuk.
- Mehet vissza a gázra, belekeverjük a vaníliát, a kókuszcukrot és a maradék vizet.
- Ha felforr, beletesszük a körtedarabokat, és pár percig főzzük, amíg a körte kicsit megpuhul. Ezt már nem turmixoljuk bele, a körte lesz a levesbetét.
Egyszerű, de mégis kicsit szokatlan, csak ajánlani tudom! (És nem utolsó sorban tejmentes, így spec. diétába is illeszthető.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése