Hős vagyok. Egy igazi hős. A léböjtöm első napján tartok, amit általában a legnehezebben viselek, és ezt a guszta falatot posztolom. Korog is a gyomrom, de kitartok... :-D
A recept egyszerű, de nagyszerű. Sokszor azon kapom magam, hogy elkezdem bonyolítani a dolgokat, nagyot akarok alkotni. Erre is jó nekünk most ez a méregtelenítő kúra, kezdjük ezt levetkőzni. Egyik reggelire készült ez a finomság. Semmi cifra, csak egy tejberizs. Ám annál jobban esett, és apróságokkal azért fel lehet dobni ;-)
Főételekben alkottunk, szárnyaltunk a szója- és gluténmentes vegán konyhában, erről majd később. Azok elfogytak, újra kell majd főzni mindet, hogy lehetőleg ezúttal a fotót is megérjék :-D Így esett, hogy a reggelikészítést nem pörögtük túl.
Eddig egyszerű volt a rizskészítés, volt itthon barna rizs, arra az esetre pedig, ha gyorsan szerettem volna elkészülni, volt jázminrizs. Aztán elkezdtünk kacsintgatni az arborio, a basmati felé is. Most ismét újdonság került a kosaramba, a kerek szemű tejberizs. Rövid főzési időt és édeskés ízt ígért. Mindkettő bejött :-) Rizstejjel készült, így nem is kellett édesítenem. Tudom, hogy a bogyós gyümölcsnek nincs még szeezonja, és tudom, hogy nem a nap érlelte, de nem bírtam megállni. Tavasz van már a lelkemben, és unom a banánt :-) Egy kis frissen őrölt vanília és hmmmmm......
Hozzávalók 2 adagra:
- 1 bögre kerekszemű tejberizs (Rapunzel)
- 4 bögre rizstej
- friss gyümölcs
- (frissen) őrölt vanília
Elkészítés:
- A rizst puhára főzzük a rizstejben. Felforraljuk, majd alacsony lángon, fedő alatt kb. 20-25 percig főzzük.
- Ha nem elég édes, édesítheted, kóstolgasd.
- Friss gyümölcsökkel díszítjük, vaníliával ízesítjük.
Jó étvágyat!
A másik tejberizsem itt találod:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése