Nyuszifülek

Mit csináljon az ember lánya, ha megint (megint!!!) elrontja a macaront? Sírjon? Igyon egy felest? Dobja ki a féltően pihentetett fehérjét, a mesésen drága mandulalisztet? Hisztizzen? 




Nos, ezeket mind lehet, a sorrend tetszőleges. Én néhány mély levegő után úgy döntöttem, hogy ezt kár kiadagolnom korongokká, úgysem lesz jó, mert a tészta állaga nem stimmel. Elpazarlom az időt a macerálással, hogy aztán leöntsem pudinggal? Na, arra ott van az első adag elrontott macaron. (Mielőtt bárki megkérdezné hány van, elmondom: összesen 3. És a harmadik adagra az elsővel egyetemben rizstejes puding kerül...) Mi legyen, mi legyen......?! 



Fogtam a gyúródeszkám, a mandulalisztet, és annyit hozzágyúrtam a ragacsomhoz, hogy összeálljon kekszmasszává. Vettem új szaggatót, legalább bevetem. Ha már lúd, legyen kövér, gondoltam, és a deszkára is mandulalisztet szórtam a tészta alá. Így gluténmentes lett a keksz ;-) A cukorszirup miatt eléggé ragadt, de azon voltam, boldog leszek, ha egyáltalán megmentem valahogy. Életem legfinomabb aprósütije lett! De hát nem csoda, csak meg kell nézni egy macaron összetevőit: cukor (nálam nyírfa), mandula, tojás. MINT A MARCIPÁN!



Kb. 180 fokos sütőben, légkeveréssel addig sütöttem, amíg elkezdett pirulni a széle. Szép fehér lett, mint a nyuszifülek. Ki akartam próbálni, hogy a vízben oldódó por ételfestékem feloldódik-e csokiban. Itt volt a lehetőség, kipróbáltam. Rapunzel fehércsokit olvasztottam, és szórtam bele a Biovegan ételfestő porából. Elvileg vízzel kell kikeverni, de így nem akartam a csokihoz önteni, mert nem lesz szép. Foltos, apró pöttyös lett a csoki, de nekem tetszett. Mindenképp ilyen lett volna, mert ha ez az adag nem jön össze, a fagyasztva szárított málnaport vetem be. Díszítőtollal felvittem a csokit a kihűlt fülekre.
Már eltelt pár nap a készítés óta, kezdenek összekeményedni, azt javaslom, minél frissebben egyétek meg!



Receptet nem írok, mert elrontott macaront mindenki tud produkálni :-) Plusz, teljesen felesleges bajlódni a macaronkészítés fázisaival. Azt javaslom, verj fel habbá két tojásfehérjét, pici nyírfacukorral, és forgass bele mandulalisztet vagy finomra darált mandulát, amíg összeáll. Szerintem 12-15 dekát tehettem bele összesen, nem mértem. 180 fok, légkeverés, kb. 10 perc. Díszítéshez színezett fehér csoki, vagy egyszerűen barna csoki.

Hajrá, hajrá! ;-)


Megjegyzések

  1. Hát ez nagyon aranyos...én is jártam már így macaron-nal, de nem voltam ennyire ötletes! A következő kudarcnál elkészítem én is! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése