Aranygaluska - Blogkóstoló 24. forduló

Utolsó napon, de még befaraltam a játékba :-) A mostani háziasszony: Habverő és fakanál
A számomra kisorsolt blog: A parókia konyhájából



Ezt az aranygaluskát néztem ki, ma készítettem el. Hát, nem büszkélkednék vele, de azért megmutatom... A recept jó, abban biztos vagyok, de valami mégis félrement....
Kibabrált velem az élesztő. Megint. Friss élesztővel sosincs gondom, de szárítottal bizony jártam már úgy, hogy nem kelt meg rendesen a tészta. Most is, hát mikor máskor.... Ízre tökéletes, a felső réteg kicsit száraz, de az alsó, a vajas dióval, hm......... A sodó meg szétvált. Finom, a sűrűsége is jó, de szétválik. Valamit rosszul kevertem össze. Ezzel sajna újra próbálkoznom kell, de akkor is ehhez a recepthez nyúlok, mert igen-igen finom!!! Anna HATALMAS adagot készített, én feleztem ;-)



Betartottam a receptet, így nem másolom be. A lisztet teljes kiőrlésűre cseréltem, a cukrot teljes nádcukorra (rapadura), minden mást hagytam. A vaníliasodót vaníliarúd kikapart belsejével főztem.

A recept: http://korsocska.blogspot.hu/2014/01/aranygaluska.html

Megjegyzések

  1. Nagyon örülök, hogy főztél tőlem. Újabban már én is fél adagokat sütök, mióta elfogytak a gyerekek itthonról. Már csak kettő van.:) Nagyon szépen tálaltad az aranygaluskát. Legközelebb én is megpróbálom teljes kiőrlésű lisztből. Nem tudom, miért vált szét a sodó. Még nem jártam így. Van egy másik sodó recept a mákos aranygaluskánál itt: http://korsocska.blogspot.hu/search?q=aranygaluska
    Csatlakozom a fan-klubodhoz. Várlak nálam.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése