... és héjában sült krumplival :-)
Nem vagyok az a csirkeszárnyas típus, de egyik este barátnőm azt rendelt magának, belekóstoltam, és rájöttem, nekem ezt meg kell tanulnom. Többféle mázat találtam hozzá, elsőre ezt a thai fűszerezésűt választottam. Az ananászos ubisali is izgatta a fantáziám egy ideje, ehhez végre passzolt.
Csirkeszárnyból végül is kétfélét sikerült vennem, az egyik csomagban egyben voltak a szárnyak, a másikban szépen apróra darabolva. Otthon vettem észre :-) A darabolt verzió nyert, azzal sokkal finomabb volt!! A bőr is vékonyabb volt rajta, már amennyit rajta hagytak...
Hozzávalók:
Csirkeszárnyakhoz:
- 1 kg csirkeszárny
- 150 ml édes csiliszósz (biobolt!)
- 4 tk. kókuszvirág cukor
- 60 ml szójaszósz
- 4 tk. almaecet
- 2 tk. limelé
- 1 tk. őrölt indiai citromfű
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk. pirított szezámolaj
Salátához:
- fél ananász
- fél kígyóuborka
- egy lime leve
- (himalája) só, bors
- friss koriander
Köret, tálalás:
- fél kg újkrumpli
- só, Sieglinde krumplifűszer (Sonnentor)
- olívaolaj
- édes csiliszósz
- tejföl
- aprított újhagyma
Elkészítés:
- A husit előző nap sózzuk, bepácoljuk. A pác hozzávalóit a csirkeszárny alatt találod.
- A salátához felkockázzuk az ananászt és az uborkát, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a lime levével és néhány szál felaprított friss korianderrel.
- A pácot leöntjük a husiról egy kis lábosba.
- Ha a krumplik nagyok és/vagy régiek, jobban tesszük, ha előfőzzük őket. Forrástól számítva 5-10 perc elég lesz. Ezután negyedeljük/nyolcadoljuk, mérettől függően. Friss újkrumplim volt, ezt kispóroltam :-)
- Tepsire sorakoztatjuk őket, megszórjuk sóval és a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
- A csirkeszárnyakat is tepsibe rendezzük (külön tepsibe!)
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. negyed órát sütjük őket. Félidőben fordítsuk meg a csirkeszárnyakat. Amíg sülnek, rottyantsuk össze a pácot. Kb. 5 perc.
- Ezután a husit kenjük meg a besűrített páccal és állítsuk a sütőt grill fokozatra. 10-15 percre mehet a grill alá, ez sütőfüggő, mindenképpen nézz rá közben. Ha maradt a pácból, időközben kend rá a maradékot. A krumpli maradhat az alsó rácson, legalább meleg marad.
- Tálaláskor készítsünk elő egy kis csiliszószt és tejfölt, mártogatáshoz. Az egészet pedig megszórjuk az újhagymával.
Jó étvágyat!
Forrás:
http://cafedelites.com/2016/02/15/sticky-thai-chicken-wings-recipe/
http://www.momontimeout.com/2014/06/pineapple-cucumber-salad/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése