Ez nem a vékony, tekerős fajta, hanem a dundi paca :-)
Ráérős reggelre ;-) |
Teljes kiőrlésű lisztből még nem sikerült felfedeznem az "Igazit". De ez a pufók fajta tuti befutó ;-)
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 dl víz/gabonatej/tej
- 1 tojás vagy 1 ek. chia mag 1 dl vízbe beáztatva
- fél csomag sütőpor vagy 2-2 kávéskanál szódabikarbóna és borkő
Elkészítés:
- A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk
- Felforrósítjuk a serpenyőt, pici olíva/kókuszolajat megolvasztunk és kisütjük a palacsintákat
- Ne süssünk nagy átmérőjű palacsintákat! A tészta tömör, a palacsinta jó masszív lesz. Ha túl nagyot sütünk, nem tudjuk rendesen megfordítani, és szét fog esni (tapasztalat :-D)
Tetszés szerint ízesíthetjük. Kakaó, csokikrém, lekvár, bármi... Tekerni nem igazán lehet, a tölteléket rápakoljuk...
Nekünk ez volt a karácsonyi Luxusreggelink. Nemes egyszerűséggel négybe hajtottuk, narancsot halmoztuk rá, és juharsziruppal - amit a Mikulás :-) rejtett a cipőmbe - meglocsoltuk.
Jó étvágyat! :-)
Forrás: Kolléganőm, Aranka :-))))
Forrás: Kolléganőm, Aranka :-))))
Megjegyzések
Megjegyzés küldése