Amerikai palacsinta alaprecept

Ez nem a vékony, tekerős fajta, hanem a dundi paca :-)


Ráérős reggelre ;-)




Teljes kiőrlésű lisztből még nem sikerült felfedeznem az "Igazit". De ez a pufók fajta tuti befutó ;-)


Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl víz/gabonatej/tej
  • 1 tojás vagy 1 ek. chia mag 1 dl vízbe beáztatva
  • fél csomag sütőpor vagy 2-2 kávéskanál szódabikarbóna és borkő



Elkészítés:

  • A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk
  • Felforrósítjuk a serpenyőt, pici olíva/kókuszolajat megolvasztunk és kisütjük a palacsintákat
  • Ne süssünk nagy átmérőjű palacsintákat! A tészta tömör, a palacsinta jó masszív lesz. Ha túl nagyot sütünk, nem tudjuk rendesen megfordítani, és szét fog esni (tapasztalat :-D)



Tetszés szerint ízesíthetjük. Kakaó, csokikrém, lekvár, bármi... Tekerni nem igazán lehet, a tölteléket rápakoljuk...

Nekünk ez volt a karácsonyi Luxusreggelink. Nemes egyszerűséggel négybe hajtottuk, narancsot halmoztuk rá, és juharsziruppal - amit a Mikulás :-) rejtett a cipőmbe - meglocsoltuk.

Jó étvágyat! :-)




Forrás: Kolléganőm, Aranka :-))))

Megjegyzések