Marcipánkrumpli

Mire is jó a marcipán, ha nem magában ennénk, de pepecselni sem akarunk sokat?
Marcipánkrumpli! :-)
Igen, tudom, ilyen is van a boltban... De egy gasztrotündér ilyesmit nem vásárol! Főleg nem egy reform-gasztrotündér ;-) (abba meg ne is menjünk bele, mi minden van ma már a boltban :-P)

Egy kis gyors, egészséges nasi ...


Könnyű, gyors, egyszerű, még akkor is, ha nincs kész marcipánmasszánk. De ha előre gondolkodtunk és van, akkor még annál is hamarabb megvan.

Hozzávalók:



Anyu szerint kakaóba van forgatva a bolti, szerintem fahéjba. A zacskót nem néztem meg, annyira nem is érdekelt, mert az én lelki szemeim előtt valamiért a fahéj lebegett. Persze (cukrozatlan!) kakaóval is isteni lehet, de bármi másba is forgathatjuk... Ennek csak a fantáziánk szab határt.

Elkészítés:

  • A masszából kis golyókat formálunk
  • Meghempergetjük őket a fahéjban (kakaóban/karobban, vagy bármiben). Vigyázzunk, ne legyen rajta túl vastagon. Finom a fahéj, de azért ne nyomja el a marcipánt. Nyomjuk bele a golyót a fűszerbe, majd a tenyereink között "görgetve" egyenletesen oszlassuk el rajta. Az a jó, ha leheletvékonyan körbeveszi... ... ...


Hajrá! ;-)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése