Panna cotta

Elsőre az alaprecept, semmi bonyodalom, azt majd később :-) (A desszert sikerességét figyelembe véve sok változat fog megfordulni a konyhámban – majd :-D)
Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű.

Panna cotta


Az állaga behatárolhatatlan. Próbáltam magyarul megadni a nevét, de sem sikerült. A zselatin miatt Tejszínzselé-nek kellene hívni. Erről viszont a tortazselé állag ugrik be, az a remegős kemény fura izé, vagy az aszpik, de ez a desszert ezeknél sokkal krémesebb. Lehetett volna Tejszínpuding is, mert állagra a pudingra hasonlít, annál viszont tömörebb és krémesebb, az elkészítésének pedig semmi köze a pudingfőzéshez. Szóba került a Tejszínkocsonya is, de ettől meg egyszerűen a hideg ráz :-)))
Hiába szeretem magyarul a nevén hívni a dolgokat, ezt egyszerűen nem lehet… De ha egyszer szuflét készítek, ígérem, felfújtnak fogom hívni ;-)

Hozzávalók: (2 adaghoz)
  • 3 dl tejszín
  • 2 zselatinlap
  • Ízlés szerint mehet bele pici méz

Elkészítés:
  • A zselatinlapokat külön-külön hideg vízbe beáztatjuk
  • A tejszínt felmelegítjük
  • Mikor már majdnem forr, lekapcsoljuk a gázt, beletesszük a mézet, és egymás után belekeverjük a zselatinlapokat
  • Kehelybe vagy pohárba töltjük (Ha hideg vízzel kiöblítjük, később elvileg tányérra lehet borítani a panna cottánkat – azért írom, hogy elvileg, mert nekem nem sikerült :-D)
  • Ha kihűlt, hűtőben tovább dermesztjük, fogyasztásig ott is tároljuk

Igazi Férfifogó és Férfimegtartó, kinek mire kell ;-)

Hajrá! :-)


Forrás:
Sok-sok panna cotta receptet nyálaztam végig, valamiben mind különbözött egymástól. Aztán persze megszületett a saját kombináció :-)

Megjegyzések