Megint nem maga a recept a lényeg, inkább egy kis ötletelés... :-) Ha nincs kedved bíbelődni a konyhában, de sk. ebédet szeretnél másnapra, akkor ez tökéletes választás... (Vagy akár vacsira.)
Kiváló a téli náthás időszakban, a zöldbab ugyanis gazdag cinkben, ami kiváló természetes vírusirtó! :-)
Cinkdús vacsi :-) |
Hozzávalók:
(Mennyiséget nem írok, attól függ, hány személyre főzöd, és hányszor szeretnél/szeretnétek falatozni belőle):
- zöldbab (fagyasztott)
- quinoa
- (himalája) só
- pici natúr joghurt
Elkészítés:
- Ha nem akarsz sokat mosogatni, te is a zöldséggel kezdd, így elég lesz egy edény ;-)))
- A zöldbabot puhára pároljuk - ne főzzük szét, kóstolgassuk párolás közben. Ezután leszűrjük
- A quinoát kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük: én forrás után csak pár percig főztem, majd lefedtem, és lekapcsoltam a gázt. A maradék vizet is magába szívta, és szépen megpuhult.
- Ízlés szerint sózhatjuk a bab és/vagy a quinoa pároló/főzővizét
- Tálaláskor meglocsolhatjuk natúr joghurttal.
Jó étvágyat! :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése