Quinoa párolt zöldbabbal

Megint nem maga a recept a lényeg, inkább egy kis ötletelés... :-) Ha nincs kedved bíbelődni a konyhában, de sk. ebédet szeretnél másnapra, akkor ez tökéletes választás... (Vagy akár vacsira.)

Kiváló a téli náthás időszakban, a zöldbab ugyanis gazdag cinkben, ami kiváló természetes vírusirtó! :-) 

Cinkdús vacsi :-)


Hozzávalók:
(Mennyiséget nem írok, attól függ, hány személyre főzöd, és hányszor szeretnél/szeretnétek falatozni belőle):

  • zöldbab (fagyasztott)
  • quinoa
  • (himalája) só
  • pici natúr joghurt

Elkészítés:
  • Ha nem akarsz sokat mosogatni, te is a zöldséggel kezdd, így elég lesz egy edény ;-)))
  • A zöldbabot puhára pároljuk - ne főzzük szét, kóstolgassuk párolás közben. Ezután leszűrjük
  • A quinoát kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük: én forrás után csak pár percig főztem, majd lefedtem, és lekapcsoltam a gázt. A maradék vizet is magába szívta, és szépen megpuhult.
  • Ízlés szerint sózhatjuk a bab és/vagy a quinoa pároló/főzővizét
  • Tálaláskor meglocsolhatjuk natúr joghurttal.

Jó étvágyat! :-)

Megjegyzések