Egy kis lélekmelengető reggeli... Hamar kész, akár reggel is összedobhatjuk indulás előtt. (Ha biztosra akarunk menni, inkább este főzzük meg, reggel pedig lustálkodjunk :-D)
A köles fűtő hatású gabona, télen kifejezetten ajánlott. Ha belecsempésszük a szőlőmagőrleményt is, ami kiváló hatással van a keringésre, igazi téli reggelit kapunk...
Dobozban, indulásra készen :-) |
Itt pelyhet használtam. Ha egész kölessel szeretnéd a reggelid, kétszeres mennyiségű vizet használj - ilyet nem csináltam még, de működnie kell :-)
Hozzávalók: (a bögre 2,5-3 dl)
- 1 bögre (tisztított) víz
- fél bögre kölespehely
- 3-4 ek. arany mazsola (vagy sima, vagy ha ezt nem szeretjük, más aszalt gyümölcs)
- 2 ek. kókuszreszelék
- 2-3 teáskanál méz
- opcionális: 1 evőkanál szőlőmagőrlemény
Elkészítés:
- A mazsolát beletesszük a vízbe, és feltesszük főni (hogy puhuljon).
- Ha felforrt, belekeverjük a kölespelyhet, a kókuszreszeléket és a szőlőmagőrleményt.
- Lekapcsoljuk a gázt, lefedjük az edényt, és hagyjuk, hogy a pehely megpuhuljon.
- Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a mézet.
Szőlőmagőrleményt a biopiacon vettem, de bioboltban is elérhető, illetve webáruházból is rendelhetünk. (Például a Bionom-ból)
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése