Ismét egy gyors, egyszerű, de mégis különleges, igazi téli vacsi…
Lilakrumpli hagymával, tejföllel... |
Egy kis különlegesség…
Nem olcsó, de a gatyánk azért nem megy rá egy kis kóstolásra… :-) És hát szezonális. Amit én vettem, az meg még magyar is. Minden a helyén :-)
Amikor megláttam a boltban, tudtam, hogy meg kell kóstolnom. Nem tudtam, hogy tudományosan miben jobb, mint a hagyományos krumpli, de éreztem, hogy valami olyasmiért kell szeretni, amiért a lila és piros bogyós gyümölcsöket is. A boltból hazaérve utánaolvastam, igen, magas az antioxidáns tartalma. Nekem „svájci kéket” sikerült szereznem.
Olvasgass egy kicsit, itt találsz infót ezekről a színes fajtákról: www.lilaburgonya.hu
Nem kell túlbonyolítani, a sült krumpli magában is tökéletes ;-) (mármint az, ami tényleg krumpliból van…)
Hozzávalók: (mennyiséget nem írok, attól függ, hányan eszitek, és hányszor szeretnétek lakmározni belőle)
- lilakrumpli (kettőnknek vacsorára kb. 30-40 dkg)
- hagyma ízlés szerint (vörös volt kéznél)
- rozmaring
- olívaolaj
- (himalája) só
- opcionális: tejföl (vegánoknak növényi)
Elkészítés:
- A sütőt bekapcsoljuk.
- A krumplit feltesszük a gázra főni (héjában), annyi vízben, amennyi ellepi.
- Ha a víz felforrt, lekapcsoljuk.
- Kivesszük a vízből, felkarikázzuk, tepsibe tesszük.
- Megszórjuk a rozmaringgal és a sóval.
- Ha sütünk hozzá hagymát is, mehet a krumpli mellé a tepsibe.
- Kb. 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése