Nem mondom, hogy a legolcsóbb verzió, sőt, tejberizsből talán a legdrágább... Viszont pillanatok alatt kész van. A barna rizs nagyon egészséges, hosszú főzési ideje miatt viszont nem lehet a hétköznapi reggelek kedvelt eledele. Ez a kása viszont megoldja a problémát! Elkészítése nem tart tovább, mintha munkába menet beugranánk a boltba egy dobozos tejberizsért. Így kalkulálva viszont már nem is számít drágának, főleg, hogy kb. 4 összetevője van, és egyik sem adalékanyag vagy finomított cukor. Nem írok mennyiséget, attól függ, hány főre készítjük. Egy főre 1 résznek kb. 1,5 decit számoljunk.
Tejberizs barna rizspehelyből, házi lekvárral |
Hozzávalók:
1 rész barna rizspehely
1 rész (tisztított) víz
1 rész rizstej
Édesíteni nem szükséges, mert a rizs és a rizstej édes. De ha nem ízlik így, adhatunk hozzá pici mézet.
Ízlés szerint: kakaó, fahéj, vanília... Én házi szilvadzsemmel tálaltam.
A folyadékot variálhatjuk, lehet csak vízzel vagy csak rizstejjel is készíteni. Nekem így vált be legjobban.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, és felforraljuk. Ennyi elég is neki, elzárjuk a gázt. Aahogy hűl, még sűrűsödni fog.
Ízesítjük, és jóízűen elmajszoljuk :-))
Jó étvágyat!
Nagyszerű recept!! Finom és villámgyors, ezek a kedvenceim! :-)
VálaszTörlésNekem is :-)) Látom feltetted a gluténmentes palacsintákat ;-)
Törlés