Igazi sikerélmény, az amerikai palacsintám most sikerült először úgy, ahogy kell! Pici, pufi, a két oldala egyenletesre sült, az oldala kibuggyant, a közepe nem nyers... Isteni :-)
Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy más, finomítatlan liszt)
- 10 dkg darált mogyoró
- 4 ek. kókuszreszelék
- fél csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1 dl olívaolaj
- 4 ek. méz
- 3 dl víz
- 2-3 banán
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat összekeverjük.
- A tojás habosra keverjük a mézzel és az olajjal, majd a vizet és a lisztes keveréket 2-2 részletben, felváltva hozzákeverjük. Sűrű tésztát kell kapnunk.
- Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a palacsintákat. Kicsi kupacokat tegyünk, egyszerre kettő is belefér.
- Elég sérülékenyek... Ha a tetején megjelennek a buborékok, széles, lapos fakanállal (vagy valami ehhez hasonló alkalmatossággal) nyúljunk alá, gyorsan fordítsuk meg. Kicsit összegyűrődhet, a kanállal simítsuk ki, lapogassuk le. Dobálni is próbáltam, de így is összegyűrődött, arról nem is beszélve, hogy így egyszerre csak egyet tudunk kisütni.
- A banánt hosszában vágjuk ketté, és pici olajon mindkét oldalát süssük meg. Piszkálgassuk a banánt, vagy rázogassuk a serpenyőt, mert könnyen leragad. Kicsit üveges lesz.
- A palacsintát a sült banánnal tálaljuk. Ízlés szerint csorgathatunk rá mézet...
Jó étvágyat :-)
Elmentem a recepted későbbre! Már megvettem a szilikonos házikó- és halacskaformát, amiben ilyen alakú palacsintákat tudok majd sütni a pici fiamnak! Ha picit nagyobb lesz... :-D
VálaszTörlés