Először csirkemellel készült ez az étel. Amikor másodszor is el szerettem volna készíteni, hogy feltehessem a blogra, nem kaptam mellehusát. Csak előre csomagolt, egy kilós kiszerelés volt. Kettőnknek sok lett volna :-) Hívogatott minket két guszta hússzelet, így őket hoztuk el. Több mint egy hete próbálom kideríteni, hogy mi volt az, de eddig nem jártam sikerrel :-) "Kaiserschnitzel"-t vettem. Igen, lefordítani le tudom, "császárszelet", de ezzel nem vagyunk beljebb. A szótár cserben hagyott. A magyar szakács ismerősünk, aki hosszú évek óta Ausztriában dolgozik, szintén nem tudott pontos válasszal szolgálni, azt mondta, sertéshúsnál még nem hallotta (pedig arról a részről választottunk, azt hiszem), és ő azt mondaná rá, hogy comb. Így hát sajnálom, de elakadtam. A receptet viszont meg kell osztanom, mert istenien sikerült :-)
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 szelet hús :-))
- 4 ek. méz
- 4 ek. adalékmentes mustár (dijonit használtam, de lehet házi mustárt is)
- 4 ek. méz
- fél bögre quinoa (gluténmentes gabonaféle)
- paradicsom
- paprika
- kukorica
- friss kakukkfű
- hidegen sajtolt tökmagolaj - nálam zalai ;-)
Elkészítés:
- A mézet és a mustárt keverjük össze, és pácoljuk be a húst. Legjobb egy éjszakára, de ha nincs ennyi időnk, pár órát álljon benne, ha lehet.
- Ha bepácolódott a husink, forró serpenyőben mindkét oldalát süssük meg. Az egész pácot öntsük mellé. Addig süssük, amíg a szósz szépen karamellizálódik, de óvatosan, ne égessük el.
- A quinoát a zacskó utasítása szerint főzzük meg.
- Állítsuk össze a salátát, az olajat csak tálaláskor locsoljuk rá.
(Csirkemellel is készülhet, azzal viszont teljesen máshogy nézett ki... Apró kockákra vágtam, így pácoltam és sütöttem. Érdekes módon itt nem karamellizálódott rá a pác, úgyhogy ha csirke- vagy pulykamellel készítjük, nem fog hasonlítani a képre :-D)
Tudja valaki, mi az a Kaiserschnitzel? :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése