Ez a recept már megjelent a Zöld Konyhában, én pedig nem szerettem volna, ha ismétlődnek a receptjeim, de ez a desszert az én nagy büszkeségem. Nem bírok tovább magammal, megosztom hát itt is :-))
Páromnál hatalmas sikert aratott, csak azért nem fogyott el azonnal, mert a kész darabokat másnap fotóztam... ;-)
Hozzávalók 5-6 (a boltihoz
képest gigantikus méretű) darabhoz:
- 25 dkg túró
- 2 ek. tejföl
- fél deci méz
- 1 deci tejszín
- 3-4 dkg mogyoró
- 15-20 dkg min. 80%-os étcsoki (házilag is készíthetjük kakaóvajból, kakaóporból és mézből)
Elkészítés:
- A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt. Egy tálcára sütőpapírt terítünk, erre pedig egy lapos téglalapot formázunk a túrókrémből. Egy késsel készítsünk bele mélyedéseket, hogy a szeletek már most jól elkülönüljenek. Tegyük hűtőbe.
- Közben készítsük el a karamellkrémet. Forraljuk fel a tejszínt, tegyük félre. Egy serpenyőben karamellizáljuk a mézet: először habozni kezd, mikor ez elmúlik, aranybarna színe és kellemes karamellillata lesz. Ha ezt elértük, lassan öntsük hozzá a meleg, szinte forró tejszínt. Keverjük simára. Kicsit hagyjuk kihűlni. A mogyorót vágjuk apró darabokra.
- Most következik az „összeszerelés” :-) Vegyük ki a hűtőből a túrós masszát. Minden darab közepére kenjünk karamellkrémet, ebbe pedig nyomkodjuk bele a mogyoródarabokat. Ismét tegyük hűtőbe (így könnyebb lesz bevonni). A csokoládét gőz felett olvasszuk meg, majd egyenként vonjuk be vele a szeleteket. A legegyszerűbb, ha kenőtollat használunk. Ha az alját is be szeretnénk csokizni, dermedés után borítsuk őket pofára, így könnyen bekenhetjük az aljukat is.
A siker garantált!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése