Borsó-gomba-édes burgonya összesütve

Gazdag, fűszeres zöldségegytál. Kivéve, ha sütünk hozzá szalonnát, ahogy Péterem tette :-)

Hozzávalók 2 főre:
  • 25 dkg zsenge zöldborsó
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 40 dkg édes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek. szójaszósz
  • 1 tk. provanszi fűszerkeverék (nálunk most Sonnentor)
  • késhegynyi bors
  • olívaolaj
  • (himalája só)



Elkészítés:
  • A zöldborsót megmossuk, a gombát és az édes krumplit megpucoljuk és felszeleteljük.
  • Az édesburgonyát nagyon kevés olajon megsütjük, félretesszük.
  • Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és megpirítjuk a borsót és a gombát is. 
  • Ha a zöldségek összesültek, jöhet a szójaszósz és a fűszerek. Sózhatjuk is, de a szójaszósz is sós, ezt vegyünk figyelembe!
  • Végül forgassuk össze az édes krumplival.

Tálaljuk :-)



Nekünk nem kellett hozzá semmi, Peti idekészítette a kenyeret, de végül nem evett hozzá ő sem. Ha nagyon hiányolunk mellőle köretet, készítsünk pár szelet, pirítóst, vagy főzzünk egy gyors gabonaköretet (kölest, kuszkuszt, quinoát, rizst, bármit...)

Petim pirított mellé egy kis szalonnát, hát, bevallom, nem bírtam magammal, picit szedtem rá én is. Jót tett neki :-) Ennyit a zöldségvacsimról :-)

Megjegyzések