Puszedli alaprecept


Hozok egy általános puszedli receptet, amit kedvetek szerint variálhattok, fűszerezhettek. Általában csak a fahéjas-szegfűszeges, cukormázas mézes puszedli ismert, én viszont már kétféle verzióban is elkészítettem, szóval talán Ti is kedvet kaptok egy kis kísérletezéshez :-)

Hozzávalók 25-30 darabhoz:
  • 40 dkg bármilyen teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl méz
  • 2 tojás
  • ízlés szerint fűszerek


Elkészítés:
  • A vajat a mézzel vízfürdőben összeolvasztjuk, langyosra hűtjük. 
  • A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
  • A tojásokat felverjük és hozzákeverjük a langyosra hűlt mézes masszához, majd ezt az egész keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük. Fakanállal vagy spatulával dolgozzunk. 
  • Amikor morzsássá összeállt, kóstoljuk meg, és ha szükséges, édesítsük. Ezután gyúrjuk össze teljesen.
  • Csomagoljuk folpack-ba, tegyük hűtőbe egy éjszakára. Pihenhet egy teljes napot is.
  • Sütés előtt egy órával célszerű kivenni a hűtőből, különösen, ha egy egész napot hűsölt...
  • Másnap golyókat formázunk és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép színe lesz (15-20 perc).

Megjegyzések