Háromhagymás tészta

Szakács ismerősünk ajánlotta a bébifokhagymát. Kipróbáltuk. Jó anyag :-) Egyben van az egész fej, nincsenek kifejlődve a gerezdjei. Ízre nem is tudom, kicsit talán lágyabb, mint a "felnőtt" társa. Egy próbát megér!




Hozzávalók 2-3 főre:
  • 50 g 100%-os paradicsompüré
  • 2 póréhagyma
  • 6-8 szelet bacon
  • 1 fej bébifokhagyma (vagy 3-4 gerezd sima)
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk. provanszi fűszerkeverék
  • 25 dkg teljes kiőrlésű penne tészta
  • reszelt sajt
  • egy kevés pesto
  • néhány gyöngyhagyma, mi kaptunk házi eltevésűt - csípős paprikával együtt van az üvegben, jó pikáns :-)


Elkészítés:

  • A tésztát kifőzzük, amíg készül, elkészítjük a szószt.
  • Pici olívaolajon megsütjük a szalonnát és a póréhagymát.
  • Mikor a bacon üvegesre sült, hozzáadjuk a bébi fokhagymát, és ezt is lepirítjuk.
  • Hozzáöntjük a paradicsomszószt, a fűszerkeveréket, végül a vizet.
  • Pár percig forraljuk, amíg kicsit besűrűsödik.
  • A tésztát összeforgatjuk a szósszal, tányérra tesszük, majd jöhet a sajt és a pesto. Gyöngyhamgyával bolondítjuk.




Jó étvágyat! :-)


Megjegyzések

  1. Egyszer a River Cottage-ban láttam új-fokhagymát, aminek még nem keményedett meg a gerezdek héja és egyben lehetett szeletelni, az is nagyon tetszett! Csak hol lehet ezekhez hozzájutni? Nagyon finom lehetett ez a tészta!

    VálaszTörlés
  2. Én a Sparban vettem, itt kint Ausztriában. Kis fonott kosárkában van, lehet, hogy otthon is kapni...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése