Szakács ismerősünk ajánlotta a bébifokhagymát. Kipróbáltuk. Jó anyag :-) Egyben van az egész fej, nincsenek kifejlődve a gerezdjei. Ízre nem is tudom, kicsit talán lágyabb, mint a "felnőtt" társa. Egy próbát megér!
Hozzávalók 2-3 főre:
- 50 g 100%-os paradicsompüré
- 2 póréhagyma
- 6-8 szelet bacon
- 1 fej bébifokhagyma (vagy 3-4 gerezd sima)
- 1,5 dl víz
- 1 tk. provanszi fűszerkeverék
- 25 dkg teljes kiőrlésű penne tészta
- reszelt sajt
- egy kevés pesto
- néhány gyöngyhagyma, mi kaptunk házi eltevésűt - csípős paprikával együtt van az üvegben, jó pikáns :-)
Elkészítés:
Jó étvágyat! :-)
- A tésztát kifőzzük, amíg készül, elkészítjük a szószt.
- Pici olívaolajon megsütjük a szalonnát és a póréhagymát.
- Mikor a bacon üvegesre sült, hozzáadjuk a bébi fokhagymát, és ezt is lepirítjuk.
- Hozzáöntjük a paradicsomszószt, a fűszerkeveréket, végül a vizet.
- Pár percig forraljuk, amíg kicsit besűrűsödik.
- A tésztát összeforgatjuk a szósszal, tányérra tesszük, majd jöhet a sajt és a pesto. Gyöngyhamgyával bolondítjuk.
Jó étvágyat! :-)
Egyszer a River Cottage-ban láttam új-fokhagymát, aminek még nem keményedett meg a gerezdek héja és egyben lehetett szeletelni, az is nagyon tetszett! Csak hol lehet ezekhez hozzájutni? Nagyon finom lehetett ez a tészta!
VálaszTörlésÉn a Sparban vettem, itt kint Ausztriában. Kis fonott kosárkában van, lehet, hogy otthon is kapni...
VálaszTörlés