Pórés-sajtos krémleves

Újabb egyszerű lélekmelengető. Csak fehérlisztes levesbetétet kaptam hozzá, nézzétek el ezt a botlást, és ha tudtok, vegyetek barna krutont :-) Vagy egyétek barna pirítóssal...



Hozzávalók (4 adag):
  • kb. 30 dkg póréhagyma, felkarikázva
  • 1-1,5 liter víz
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • himalája só, őrölt fekete bors
  • levesbetét



Elkészítés:
  • A karikázott pórét felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és puhára főzzük.
  • Lehúzzuk a tűzről, botmixerrel simára turmixoljuk.
  • Mehet vissza a lángra, fűszerezzük, és adjuk hozzá a tejszínt. 
  • Ha újra felforrt, szórjuk bele a reszelt sajtot, szépen bele fog olvadni.
  • Kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük még.


Jó étvágyat! :-)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése