Szalonnás kölestorta ;-)

Szalonna nélkül vegetáriánis étel :-)




Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 bögre (2,5 dl) köles
  • 7,5 dl víz
  • (himalája) só
  • 6 ek. kukoricaliszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • Tetejére: tejföl, reszelt sajt, házi szalonna, póréhagyma




Elkészítés:
  • A kölest átmossuk, és a vízben puhára főzzük. Jó pépesnek kell lennie. Sózzuk meg.
  • Ha kicsit kihűlt, adjuk hozzá a kukoricalisztet, a tojást és a reszelt sajtot.
  • Egyengessük bele egy kivajazott piteformába és 180-200 fokon tűpróbáig sütjük. Kb. 20 perc, de nézzünk rá, ez sütőfüggő.
  • A szalonnát serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, amikor átlátszóvá válik, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát. Összepirítjuk. Ez a lépés kihagyható, úgy is nagyon finom, ha a hagymát frissen karikázzuk rá. Ha így szeretnénk, akkor csak a szalonnát pirítsuk meg.
  • A kölespitére kenjünk tejfölt, reszeljünk még rá ízlés szerint sajtot, és tegyük rá a hagymás szalonnát. 



Jó étvágyat!

Megjegyzések