Hozzávalók 4 személyre:
- 1 bögre (2,5 dl) köles
- 7,5 dl víz
- (himalája) só
- 6 ek. kukoricaliszt
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- Tetejére: tejföl, reszelt sajt, házi szalonna, póréhagyma
Elkészítés:
- A kölest átmossuk, és a vízben puhára főzzük. Jó pépesnek kell lennie. Sózzuk meg.
- Ha kicsit kihűlt, adjuk hozzá a kukoricalisztet, a tojást és a reszelt sajtot.
- Egyengessük bele egy kivajazott piteformába és 180-200 fokon tűpróbáig sütjük. Kb. 20 perc, de nézzünk rá, ez sütőfüggő.
- A szalonnát serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, amikor átlátszóvá válik, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát. Összepirítjuk. Ez a lépés kihagyható, úgy is nagyon finom, ha a hagymát frissen karikázzuk rá. Ha így szeretnénk, akkor csak a szalonnát pirítsuk meg.
- A kölespitére kenjünk tejfölt, reszeljünk még rá ízlés szerint sajtot, és tegyük rá a hagymás szalonnát.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése