Gombakrémleves

Gyors, fűszeres téli melengető...

Mostanában ráálltam a levesgyártásra. Hamar kész, és 2-3 napig kitart. Csak meg kell melegíteni, és máris fogyasztható. Jó tartalmas, úgyhogy laktat is... 




Hozzávalók 1 liter leveshez:

  • fél kg gomba (barna csiperke)
  • negyed fej vöröshagyma
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • kb. 7dl víz
  • pár csipet só
  • 1 tk. bors
  • fél dl tejszín
  • tetejére: hidegen sajtolt tökmagolaj



Elkészítés:

  • A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
  • Az olajon megdinszteljük a hagymát, amikor üveges, mehet rá a gomba. Pirítjuk ezt is picit.
  • Felöntjük a vízzel. Ha puhára főtt a gomba, levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük.
  • Mehet vissza a lángra, sózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a tejszínt, és ha újra felforrt, kész is van.
  • Tálaláskor tökmagolajat csurgatunk a tetejére.

Jó étvágyat! :-)



Megjegyzések