Gyors, fűszeres téli melengető...
Mostanában ráálltam a levesgyártásra. Hamar kész, és 2-3 napig kitart. Csak meg kell melegíteni, és máris fogyasztható. Jó tartalmas, úgyhogy laktat is...
Hozzávalók 1 liter leveshez:
Elkészítés:
Jó étvágyat! :-)
Mostanában ráálltam a levesgyártásra. Hamar kész, és 2-3 napig kitart. Csak meg kell melegíteni, és máris fogyasztható. Jó tartalmas, úgyhogy laktat is...
Hozzávalók 1 liter leveshez:
- fél kg gomba (barna csiperke)
- negyed fej vöröshagyma
- 1-2 ek. olívaolaj
- kb. 7dl víz
- pár csipet só
- 1 tk. bors
- fél dl tejszín
- tetejére: hidegen sajtolt tökmagolaj
Elkészítés:
- A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
- Az olajon megdinszteljük a hagymát, amikor üveges, mehet rá a gomba. Pirítjuk ezt is picit.
- Felöntjük a vízzel. Ha puhára főtt a gomba, levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük.
- Mehet vissza a lángra, sózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a tejszínt, és ha újra felforrt, kész is van.
- Tálaláskor tökmagolajat csurgatunk a tetejére.
Jó étvágyat! :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése