Csak én egyedül szeretem a karfiolt, ezért nem is készül karfiolos étel, mert egy egész fejet képtelen vagyok egyedül megenni. A múltkor viszont voltak a boltban egészen picike karfiol fejecskék, le is csaptam rá :-) Krémleves kerekedett belőle...
Maga a leves elég puritán lett, mivel wasabis sajttal tálaltam, csak sót használtam ízesítésre.
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- víz
- himalája (esetleg tengeri) só
- (fűszerek ízlés szerint)
- fél deci tejszín (ha nagy karfiolunk van, mehet egy deci is)
- wasabis sajt, reszelve
- néhány szelet barna kenyér
Elkészítés:
- A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük.
- Levesszük a tűzről, botmixerrel simára turmixoljuk.
- Visszatesszük, sózzuk, felöntjük a tejszínnel, és újra összeforraljuk.
- A kenyérszeleteket felkockázzuk és forró sütőben kb. 10 percet sütjük. Készíthetünk belőle nagyobb adagot is, zárt dobozban sokáig eláll, és így nem kell minden egyes levesfőzésnél begyújtani a sütőt is és a kenyérkockákkal bajlódni.
- A levest a kenyérkockákkal és a reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat! :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése