Kiwis köleskása

Egyszerű és nagyszerű :-) Laktató, meleg, gyors reggeli. Vagy vacsi, de nálam a gabonakása inkább reggelinek vált be...



Hozzávalók személyenként:
  • fél bögre kölespehely
  • 1 bögre víz
  • 1-2 ek. méz
  • 1-2 kiwi
  • juharszirup



Elkészítés:
  • A kölest a vízzel felöntjük, és összefőzzük. Forrás után még egy kicsit főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  • A kiwit megpucoljuk és felkockázzuk, addig kicsit hűl a kása.
  • Ha a köles fogyaszthatóvá hűlt, belekeverünk 1-2 evőkanál mézet.
  • Tányérra szedjük, ráhalmozzuk a kiwit, és ízlés szerint meglocsoljuk egy kis juharsziruppal.



Az energikus reggelekért! ;-)



Megjegyzések