Egyszerű és nagyszerű :-) Laktató, meleg, gyors reggeli. Vagy vacsi, de nálam a gabonakása inkább reggelinek vált be...
Hozzávalók személyenként:
- fél bögre kölespehely
- 1 bögre víz
- 1-2 ek. méz
- 1-2 kiwi
- juharszirup
Elkészítés:
- A kölest a vízzel felöntjük, és összefőzzük. Forrás után még egy kicsit főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
- A kiwit megpucoljuk és felkockázzuk, addig kicsit hűl a kása.
- Ha a köles fogyaszthatóvá hűlt, belekeverünk 1-2 evőkanál mézet.
- Tányérra szedjük, ráhalmozzuk a kiwit, és ízlés szerint meglocsoljuk egy kis juharsziruppal.
Az energikus reggelekért! ;-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése