Késő esti poszt...
Úgy tűnt, lemaradok a mostani vkf! fordulóról, de az utolsó utáni pillanatban kész lett a süti ;-) A posztolás jó későre sikeredett, bocsánat érte, de az is csoda, hogy a mostani hajtás mellett elkészült... :-)
Úgy tűnt, lemaradok a mostani vkf! fordulóról, de az utolsó utáni pillanatban kész lett a süti ;-) A posztolás jó későre sikeredett, bocsánat érte, de az is csoda, hogy a mostani hajtás mellett elkészült... :-)
A feladat: főzzünk kávéval vagy teával. Imádnivaló kihívás, sok-sok remek ötlet vonult fel előttem, de a megvalósítás már nem is olyan egyszerű, merthogy idő kell hozzá :-) Szinte az utolsó pillanatig nem tudtam, mi is fog készülni, süti, fagyi, kávés, teás... Aztán a matcha tea mellett tettem le a voksom, aminek szerintem két legjobb barátja van: a citrom és a vörös áfonya. Mindkettőt bevetetem.
Az alapreceptet a coffeinmentes blogról csentem, magától a vkf! házigazdájától, remélem, nincs harag! :-) Eredetileg tejespite, de olyan gyönyörűen felkúsztak a sütőben, hogy előléptettem őket szuflévá. (Aztán a szufléhoz méltó módon pillanatok alatt össze is estek, de ez ezzel jár...)
Az alapreceptet a coffeinmentes blogról csentem, magától a vkf! házigazdájától, remélem, nincs harag! :-) Eredetileg tejespite, de olyan gyönyörűen felkúsztak a sütőben, hogy előléptettem őket szuflévá. (Aztán a szufléhoz méltó módon pillanatok alatt össze is estek, de ez ezzel jár...)
Hozzávalók:
- 1 doboz kókusztej
- 2 tojás
- 2 púpos ek. kukoricaliszt
- 2 ek. méz
- 3 tk. matcha tea por
- 1 kis citrom leve
- 1-2 evőkanál aszalt vörös áfonya
Elkészítés:
- A hozzávalókat az áfonya kivételével összekeverjük, a kókusztejet a legvégén adjuk hozzá. A matcha por nálam utolsó előttiként került bele, és sajna nem tudtam teljesen csomómentesre keverni. Mindjárt a tojásos-mézes masszába kellett volna, de az értékén ez mit sem változtat :-)
- A masszát szufléformákba vagy tortaformába töltjük. Én két darab 11 centis formát használtam.
Sütés előtt |
- A sütési hőmérséklet 150 fok, az idő kb. 1 óra, de nehéz megmondani. Az eredeti recept 45-55 percet ír, nekem kellett 70. Ez természetesen annak a függvénye is, milyen vastag a massza a formában.
- 30 perc után húzzuk ki őket a sütőből, most jönnek az áfonyák. Már eléggé tömött a tészta ahhoz, hogy ne csücsüljenek le a legaljára, de nem kemény, így még szépen bele tud sülni. Pár szemet kicsit (kicsit! :-D) erősebben dobjunk bele, vagy fogpiszkálóval nyomjunk le. Így a közepén is lesz áfonya.
Félúton...
- Akkor jó, ha szépen felemelkedett, és a beleszúrt fogpiszkálón nincs folyós massza.
- Ahogy hűl, még szilárdulni fog...
Forrás:
http://coffeinmentes.blogspot.co.uk/2013/01/kokuszos-zoldcitromos-tejespite.html
Ha belegondolok, van pár teás-kávés receptem a blogon, mazsolázz kedvedre:
Receptért katt a feliratokra!
Kávés karamell-likőr |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése