Sütni támadt kedvem, gondoltam ha már egyszer március 15., akkor valami aktuálisat :-) A konyhában sosem tört még rám ilyesmi nemzeti ünnepekkor, de ha az ember lánya külföldön él, ilyenkor kibújik belőle a magyar. Itt Ausztriában persze csendben ünnepeljük a mai napot ;-)))) Ezek a kis torták a négy fal közé készültek :-)
Ez az eddigi legjobb cupcake tésztám, igazán selymes volt már nyersen is, és a kész sütik nem púposodtak fel túlságosan, szépen lehetett díszíteni őket. Ennek nem is kell magasnak lennie, mire kész vagyunk a dekorral, már úgyis alig lehet átharapni :-)
Hozzávalók:
Tészta:
- 125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 ek. kakaópor
- 2 csipet szódabikarbóna
- 125 g puha vaj
- 3 ek. méz
- 2 szoba hőmérsékletű tojás
Zöld krém:
- 20 dkg sovány túró (lehet ricotta is, a zsíros túró darabos, ezt botmixerrel össze kell zúzni)
- 1,5 tk. matcha tea por
- 2 kis tk. méz
Fehér krém:
- 20 dkg túró
- 1 tk. reszelt citromhéj (bio vagy kezeletlen legyen!! - ha ez nincs, mehet bele pár csepp citromolaj)
- 1 tk. méz
Tetejére:
- fagyasztott málna (szezonban friss)
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A száraz hozzávalókat keverjük össze.
- Egy másik tálban a vajat a mézzel habosra keverjük. Ha teljesen homogén, mehetnek hozzá egyesével a tojások. Jó alaposan dolgozzuk össze.
- A száraz keveréket kanállal vagy keverőlapáttal dolgozzuk bele, mixert már ne használjunk.
- Evőkanalanként merjük muffin kapszlikba (én két papírt tettem egymásba, mert nincs itt a muffin tepsim, szilikonból pedig nincs elég), 15 percet sütjük.
- Hagyjuk őket teljesen kihűlni, mielőtt ráhalmozzuk a krémet.
- A krémek elkészítése pofon egyszerű, egy kanállal össze tudjuk dolgozni, a gépet elő sem kell venni hozzá.
- Töltsük nyomózsákba a zöld krémet. A díszítést középről kezdjük és kifelé haladjunk, így lapos marad a krém (akkor kell fordítva haladni, ha magas halmot szeretnénk).
- Most a fehér krém következik, ugyanígy járunk el vele.
- Pont az i-re: Minden sütire 3 szem fagyasztott málnát helyezünk. Tálaljuk, mert a málna fog egy kevés piros levet engedni.
Jó étvágyat mindenkinek! :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése