Fő a változatosság :-)
Petránk kedvence a túró rudi, így a Petrakényeztető-héten, amikor minden sütim átvittem hozzájuk kóstolóba, a túró rudinak is ott volt a helye. Az ominózus nyers répás golyóval együtt készítettem, a bibi csak az, hogy a golyókat elvittem magammal, a rudik meg otthon maradtak. Úgyhogy a nyers répáért nem tudtam azonnal kiengesztelni, csak később... :-)))) De végül eljutott hozzá, állítólag ízlett is. Vagy csak a szülők nem merték megmondani, hogy nem... :-D
Az első verzió is fincsi, de én szeretek kísérletezni, és Petra anyukáját is nagyon szeretem, aki a gyerkőc ruháit mossa, az eddig készített rudim pedig kissé puha. Most egy robosztusabb rudi kellett, gyerekkézbe.
Nem volt a mamánál étcsoki, csak valami régről maradt télapó vagy nyuszi csoki. Nekem nagyon édes volt, és nem is úgy viselkedett az olvasztásnál, mint amit én megszoktam. Ez eléggé látszik a képeken is, bocs érte :-))))
Hozzávalók 8 db nagy rudihoz:
- 25 dkg túró
- 5 dkg vaj
- fél citrom leve
- 2 tk. méz
- étcsoki, 1-2 ek. olívaolaj (vagy pici vaj)
Elkészítés:
- A túrót villával összetörjük, a vajat megolvasztjuk, és az egészet összedolgozzuk.
- Rudakat formálunk, ezeket betoljuk a fagyasztóba - így könnyebb lesz bevonni.
- A csokit megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, a rudikat pedig belemártjuk.
- Én nem tudtam körbe bevonni, ezért a talpait egy második körben vontam be. Ha jól tudunk bánni a csokinkkal, illetve ismerős csokival dolgozunk, akkor nem így fognak kinézni :-)
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése