Anyukámmal úgy egyeztünk meg, hogy anyák napja estéjén sütök egy sütit, és az osztrák anyák napján (május 2. vasárnapja) posztolom, így ő is megsütheti. A süti valóban elkészült, de elfelejtettem közzétenni. Aztán teljesen feledésbe is merült :-) Most pótolom a hiányt!
Hozzávalók egy nagyon pici tortaformához:
Elkészítés:
Forrás: http://antalvali.com/boszorkanykonyha/koles-sutemeny.html
Hozzávalók egy nagyon pici tortaformához:
- 2 dl köles
- 6 dl víz
- 2 ek. kókuszolaj
- 1 ek. karobpor (lehet ez is kakaó, de a karob olyan szép sötét színt ad a sütiknek...)
- 2 ek. kakaópor
- 6 ek. nyírfacukor (méregtelenítés alatt készült, ezért xilites, de mehet mézzel is!)
- 1 ek. levendulavirág, mozsárban jól összemorzsolva
Elkészítés:
- A köles kivételével minden hozzávalót alaposan összekevertem. Az egyszerűség kedvéért egy shakert használtam.
- A kölest alaposan átmostam, beletettem a tortaformába és felöntöttem a löttyel.
- Így, ahogy van, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 1 óra alatt készre sütjük. A köles fel fogja szívni a vizet, ekkor van kész. A süti homogén lesz, nem kell félni semmitől, akkor sem, ha az elején ebből látszólag nem lesz értékelhető sütemény - DE lesz! ;-)
Forrás: http://antalvali.com/boszorkanykonyha/koles-sutemeny.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése