Vége a léböjtnek, jönnek a kedvencek :-)
A munkahelyemen kóstoltam, leutánoztam. Nem kértem el a receptet, a hozzávalók nyilvánvalóak voltak :-) A sima tésztát kukoricatésztára cseréltem, gondoltam ha már ilyen egzotikus finomság készül, vaduljunk. Ehhez az ízvilághoz a kukoricát párosítottam. Mák, mert így belefért a gluténmentes diétába ;-)
Igyekezz érett mangót vásárolni. Kétszer készítettem eddig ezt a tésztát. Elsőre szuper mangóm volt, a mai khmmm... éretlen. Bár ma is nagyon finom volt, érett mangóval jobban kiérződik az édes-csípős kontraszt. Amilyen furcsán hangzik, annyira jó. Ne féljetek kipróbálni! ;-)
Na nézzük.
Hozzávalók 2 személyre:
- 20-25 dkg kukorica fusilli tészta
- 1 érett mangó
- kb. 10 dkg fekete olajbogyó (fél üveg)
- nagy csipet himalája só
- jó késhegynyi cayenne chili
Elkészítés:
- A mangót megpucoljuk, felkockázzuk, botmixerrel pürésítjük. Nem kell teljesen, maradjon kicsit darabos.
- A tésztát sós, olívaolajos vízben kifőzzük. Amíg elkészül, a szósszal is végzünk.
- Az olajbogyót karikázzuk fel. Én elvoltam vele egy darabig, mert magozatlanom volt :-)
- Rottyantsuk meg a mangót. Forraljuk néhány percig, amíg jól besűrűsödik.
- Mehet bele a csili és a só, végül pedig az olívakarikák. Nem kell őket főzni, csak addig hagyjuk, hogy a szósz jól átmelegítse.
- A leszűrt tésztát forgassuk bele a szószba.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése