Receptszünet, mert nászúton vagyunk ;-) Nem épp aktuális, de jobb későn, mint soha :-)
Helyi főzőiskolában jártunk, eredetileg nem terveztem bejegyzést írni róla, de olyan szuper élmény volt, már a délelőtt közepén tudtam, a képek bizony jönnek a blogra! Nem is tépem a szám, nincs miről, hatalmas élmény (az egész nyaralás, de erről órákig beszélhetnék, nem fogok :-D), finom ízek, remek felkészültség az iskola részéről. Friss hozzávalók, valódi balinéz edények ;-) Mindenhol banánlevél, takarónak, alátétnek, sőt, még a palacsinta alá is ezzel kenik az olajat a serpenyőbe. Főzőcske előtt gyors látogatás a helyi piacon.
Remélem kicsit bele tudjátok élni magatokat, sodródjatok a képeinkkel ;-)
|
Tempeh |
|
Chili paprikák |
|
Banános stand |
|
Főzősuli |
|
Hozzávalók letakarva, rajtra készen |
|
Minden apróra szelve |
|
Készül a mogyoróvaj - hiányzik az aprítóm :-) |
|
Finomítatlan pálmacukor (itt így hívják a kókuszcukrot) |
|
Páróló/gőzölő berendezés |
|
Marhahús bepácolva |
|
Pácolt hal banánlevélben - a batyu gőzbe megy, a "szaloncukor" a grillre |
|
Zöldséges sült tészta |
|
Zöldséges sült rizs csirkével |
|
Saláta tempeh-vel, földimogyorószósszal |
|
Elkészültek a halas csomagok |
|
Sül a marhanyárs, parázson |
|
Fűszeres, szószos vízi spenót |
|
Az oktatók csak úgy hívták, "a bumm" - CSÍPŐS raw chili seasoning olyan erős, hogy a víz nem segít rajtunk, pálmacukorszirupot kell enni rá :-D |
|
Elkészült a marhanyárs |
|
"Terült, terülj asztalkám!" |
|
Kenőecset :-) |
|
Készül a zöld palacsinta (nem, nem ételfesték :-D) |
|
Zöld palkó és fekete rizspuding kókusztejjel |
|
A palkó tölteléke: reszelt kókusz és pálmacukorszirup
|
Megjegyzések
Megjegyzés küldése