Receptszünet, mert nászúton vagyunk ;-) Nem épp aktuális, de jobb későn, mint soha :-)
Helyi főzőiskolában jártunk, eredetileg nem terveztem bejegyzést írni róla, de olyan szuper élmény volt, már a délelőtt közepén tudtam, a képek bizony jönnek a blogra! Nem is tépem a szám, nincs miről, hatalmas élmény (az egész nyaralás, de erről órákig beszélhetnék, nem fogok :-D), finom ízek, remek felkészültség az iskola részéről. Friss hozzávalók, valódi balinéz edények ;-) Mindenhol banánlevél, takarónak, alátétnek, sőt, még a palacsinta alá is ezzel kenik az olajat a serpenyőbe. Főzőcske előtt gyors látogatás a helyi piacon.
Remélem kicsit bele tudjátok élni magatokat, sodródjatok a képeinkkel ;-)
 |
Tempeh |
 |
Chili paprikák |
 |
Banános stand |
 |
Főzősuli |
 |
Hozzávalók letakarva, rajtra készen |
 |
Minden apróra szelve |
 |
Készül a mogyoróvaj - hiányzik az aprítóm :-) |
 |
Finomítatlan pálmacukor (itt így hívják a kókuszcukrot) |
 |
Páróló/gőzölő berendezés |
 |
Marhahús bepácolva |
 |
Pácolt hal banánlevélben - a batyu gőzbe megy, a "szaloncukor" a grillre |
 |
Zöldséges sült tészta |
 |
Zöldséges sült rizs csirkével |
 |
Saláta tempeh-vel, földimogyorószósszal |
 |
Elkészültek a halas csomagok |
 |
Sül a marhanyárs, parázson |
 |
Fűszeres, szószos vízi spenót |
 |
Az oktatók csak úgy hívták, "a bumm" - CSÍPŐS raw chili seasoning olyan erős, hogy a víz nem segít rajtunk, pálmacukorszirupot kell enni rá :-D |
 |
Elkészült a marhanyárs |
 |
"Terült, terülj asztalkám!" |
 |
Kenőecset :-) |
 |
Készül a zöld palacsinta (nem, nem ételfesték :-D) |
 |
Zöld palkó és fekete rizspuding kókusztejjel |
 |
A palkó tölteléke: reszelt kókusz és pálmacukorszirup
|
Megjegyzések
Megjegyzés küldése