Receptszünet, mert nászúton vagyunk ;-) Nem épp aktuális, de jobb későn, mint soha :-)
Helyi főzőiskolában jártunk, eredetileg nem terveztem bejegyzést írni róla, de olyan szuper élmény volt, már a délelőtt közepén tudtam, a képek bizony jönnek a blogra! Nem is tépem a szám, nincs miről, hatalmas élmény (az egész nyaralás, de erről órákig beszélhetnék, nem fogok :-D), finom ízek, remek felkészültség az iskola részéről. Friss hozzávalók, valódi balinéz edények ;-) Mindenhol banánlevél, takarónak, alátétnek, sőt, még a palacsinta alá is ezzel kenik az olajat a serpenyőbe. Főzőcske előtt gyors látogatás a helyi piacon.
Remélem kicsit bele tudjátok élni magatokat, sodródjatok a képeinkkel ;-)
 |
| Tempeh |
 |
| Chili paprikák |
 |
| Banános stand |
 |
| Főzősuli |
 |
| Hozzávalók letakarva, rajtra készen |
 |
| Minden apróra szelve |
 |
| Készül a mogyoróvaj - hiányzik az aprítóm :-) |
 |
| Finomítatlan pálmacukor (itt így hívják a kókuszcukrot) |
 |
| Páróló/gőzölő berendezés |
 |
| Marhahús bepácolva |
 |
| Pácolt hal banánlevélben - a batyu gőzbe megy, a "szaloncukor" a grillre |
 |
| Zöldséges sült tészta |
 |
| Zöldséges sült rizs csirkével |
 |
| Saláta tempeh-vel, földimogyorószósszal |
 |
| Elkészültek a halas csomagok |
 |
| Sül a marhanyárs, parázson |
 |
| Fűszeres, szószos vízi spenót |
 |
Az oktatók csak úgy hívták, "a bumm" - CSÍPŐS raw chili seasoning olyan erős, hogy a víz nem segít rajtunk, pálmacukorszirupot kell enni rá :-D |
 |
| Elkészült a marhanyárs |
 |
| "Terült, terülj asztalkám!" |
 |
| Kenőecset :-) |
 |
| Készül a zöld palacsinta (nem, nem ételfesték :-D) |
 |
| Zöld palkó és fekete rizspuding kókusztejjel |
 |
| A palkó tölteléke: reszelt kókusz és pálmacukorszirup
|
Megjegyzések
Megjegyzés küldése