Növényi joghurt alaprecept

Csak egy egyszerű alaprecept, változatosan felhasználható, van egy kedvenc receptem vele, igyekszem majd azt is bemutatni. Nyers, vegán, enzimdús, minden, ami tavaszra kell ;-) A képek nem túl beszédesek, de hát mit várhatnánk egy törtfehér masszától?! :-D

Hozzávalók:
  • 1 csésze mandula
  • 1 csésze tisztított víz
  • 1 tk. citromlé (frissen facsart!)



Elkészítés:
  • A mandulát pár percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük, kinyomjuk a héjából. Ha nem sürgős a joghurt elkészítése, csak jót tesz neki, ha egy éjszakára beáztatod. Én ezt a lépést kihagytam...
  • Turmixoljuk össze egy csésze vízzel, fedjük le egy kendővel/konyharuhával. Hagyjuk pihenni 4-6 órát. Adjunk hozzá kb. 1 teáskanál citromlevet.

Forrás: Joan van Rooijen: Napeledel



Megjegyzések