Unokatesóm nálunk járt, mozgalmas két napunk volt... :-) Illetve két és fél, mert amíg én ma dolgoztam, addig ő még itthon várta nekem a csempés embert... Volt teraszrendezés, lekvárfőzés, lányos vásárolgatás, pizza, bor... Amíg itt volt, nem volt időm főzőcskézni, viszont előre dolgoztam pár finomsággal... Nemrég fejeztem be a boros poharak összeszedését a lakásban (na jó, olyan sokáig azért nem tartott :-D), kicsit elültem, nem éreztem az erőt a blogoláshoz, pedig van mivel büszkélkedni ;-) Aztán eszembe jutott, hogy elfekvőben egy régi receptem, amit már a nászút előtt is rég szerettem volna megosztani veletek, de hát... Egyszerűen elmaradt, na, van ilyen :-)
Húsvéti menünk hal volt az idén, mert nem ehettünk sonkát. Belefért volna 1-2 szelet, ha utána megint tartjuk a hús-szünetet, de mivel a boltban nem árulnak ilyen kicsi mennyiséget, jött az ötlet, akkor legyen füstölt hal! Bejött :-) (Ezért van húsvéti szalvéta a képen :-D) Fehér bor dukál hozzá...
A tormás tejszínt is nagyon szeretem, többször ettem már, de még nem készítettünk. Itt volt az ideje!
Tormahabos lazactekercs
Hozzávalók:
Elkészítés:
A maradék tormát is leaprítottuk, ecettel, vízzel, sóval összekevertük, üvegbe töltöttük. Jó anyag...
Pisztránghab
Hozzávalók:
Húsvéti menünk hal volt az idén, mert nem ehettünk sonkát. Belefért volna 1-2 szelet, ha utána megint tartjuk a hús-szünetet, de mivel a boltban nem árulnak ilyen kicsi mennyiséget, jött az ötlet, akkor legyen füstölt hal! Bejött :-) (Ezért van húsvéti szalvéta a képen :-D) Fehér bor dukál hozzá...
A tormás tejszínt is nagyon szeretem, többször ettem már, de még nem készítettünk. Itt volt az ideje!
Tormahabos lazactekercs
Hozzávalók:
- 1/3 tormagyökér
- 2,5 dl tejszín
- 200 g füstölt lazac
Elkészítés:
- A tormát lereszeljük (aprítógépen melegen ajánlom, úgy kevésbé fájdalmas a művelet...), egy éjszakára beáztatjuk a tejszínbe.
- Másnap leszűrjük, a tejszínt kemény habbá verjük, és betöltjük vele a haltekercseket.
- Nem fűszereztük semmivel, a torma magáért beszél.
A maradék tormát is leaprítottuk, ecettel, vízzel, sóval összekevertük, üvegbe töltöttük. Jó anyag...
Pisztránghab
Hozzávalók:
- 100 g füstölt pisztráng
- 100 g tejföl
- 100 ml tejszín
- fél citrom leve
- só, bors
- 4 lap zselatin
Elkészítés:
- A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk. Ezalatt elkészítjük a krémet.
- Az összes hozzávalók összeturmixoljuk (aprítógépet használtunk, de elviszi botmixer, vagy akár a turmix is).
- A zselatint kinyomkodjuk, felmelegítjük. Ha felolvadt, hozzákeverjük a halkrémhez.
- Ha kihűl, hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed.
- Fagyikanállal adagoljuk :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése