Tepsis krumpli

Méregtelenítés alatt ettük, nagy sláger volt :-)

Férjemuram készítette, másodszor szépen pontosan feljegyezte a sorrendet, hogy meg tudjam osztani veletek... A fűszereket nem mértük ki, jó alaposan meg kell szórni a rétegeket. 



Hozzávalók:
  • 5 szem krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 paradicsom
  • bors
  • piros paprika
  • majoranna
  • oregánó
  • olívaolaj
  • friss rozmaring
  • 4-5 gerezd fokhagyma







Elkészítés:
  • A zöldségeket (a fokhagyma kivételével) vékonyra szeleteljük. Rétegesen állítjuk össze, nézzük :-)
  1. krumplikarikák, tetejére só, bors, pirospaprika
  2. paradicsomkarikák, tetejére oregánó
  3. hagymakarikák, tetejére majoranna.
  • Megismételjük a rétegzést, tehát összesen hat emeletünk lesz.
  • Minden réteg közé locsolunk egy kevés olívaolajat.
  • Koronázásnak teszünk rá néhány rozmaring ágat, a fokhagymagerezdeket pedig elszórjuk rajta. A tetejére is mehet pici olaj.
  • 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg megpirul és jön az illata (kb. fél óra, nem mértük pontosan, az illatára mentünk... :-D)


Megjegyzések