Nagyon-nagyon bejön nekem ez a tócsi. Sajna csak nekem. Életem Párja szerint "túl karalábés". (Hát még jó! És a karalábét szereti! Na mondja nekem valaki, hogy a nők a bonyolultak...) Így aztán mindjárt fel is üti a fejét a probléma, a fél adag. Merthogy egy fél karalábéhoz sok egy egész tojás. Elfelezni nemigen lehet. Próbáltam chia maggal, próbáltam vízzel és szójaliszttel, hátha összefogja, de nem. Nem hozta a várt eredményt. Úgyhogy ha magunknak készítjük, akkor inkább süssük ki a vacsora adagot is mindjárt, mert nem éri meg miniben foglalkozni vele... ... :-) Chia mag ettől függetlenül kerülhet bele, növeli a tápértékét ;-)
Köretként izgalmas rukkolás-paradicsomos elegyet készítettem, igazán-igazán feldobja!!
Hozzávalók 2 nagy adagra:
Tócsi:
- 1 karalábé
- 1 tojás
- 8-10 ek. teljes kiőrlésű liszt
- himalája só
- opcionálisan: 1 ek. chia mag
Köret:
- 10-12 koktélparadicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 nagy marék rukkola
Elkészítés:
- A karalábét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tócsi többi hozzávalóját. A lisztet kanalanként adagoljuk, vagy legalábbis két kanalanként, lehet, hogy nem kell bele mind. Az is lehet, hogy több kell bele, karalábéfüggő... Sűrű, lapítható masszát kell kapnunk.
- Kevés sütőolajat forrósítunk, majd a tócsik mindkét oldalát roppanósra sütjük. Lapos fakanállal segíthetsz magadon a fordításnál.
- A körethez a paradicsomokat félbe vágjuk.
- Olajat hevítünk, ez most lehet olíva is, megpirítjuk a zúzott fokhagymagerezdeket.
- Mehet rá a paradicsom. Ha levet eresztett és jó szaftosra sült, dobjuk rá a rukkolát. Pár pillanat alatt össze fog esni, figyelni kell rá, mert hamar összeszottyad, úgy már nem az igazi. Ahogy "megereszkedik", kapd le a tűzről. Vedd is ki a serpenyőből, mert ott is tovább fonnyad.
- Ez a mennyiség nem biztos, hogy egyszerre belefér, hacsak nem nagy wok-ot használsz. Ha így alakult, akkor most ismételd meg a műveletet a köret másik felével.
Jó étvágyat!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése