Kezdek bepöccenni a vasárnapi portörölgetéstől... A laptopnál járva beugrott, hogy van a tarsolyomban egy jó kis halacska recept, amit még nem ismertek. (Tőlem legalábbis nem...) Ennyi szünet belefér mielőtt izzítom a porszívót ;-) Mára gondolom már nem főztök, de a jövő heti menüből ki ne hagyjátok!!
Komaasszonyom panaszkodott, hogy nem sikerült neki omlósra sütni a lazac filét, először nyers maradt, kicsit később pedig már kiszáradt. Na, ez aztán omlik. Folyik szét a szájban.......................... Én kis étkű vagyok, férjem nem éppen, kettőnknek három szeletet készítettem, pont így volt jó!
Hozzávalók 3 batyuhoz:
Elkészítés:
A receptet a pinteresten találtam, annyit változtattam, hogy én egyesével készítettem a batyukat, ő pedig sózta, olajozta a zöldségeket, és azután osztotta szét. Tulajdonképpen teljesen mindegy. Az eredeti receptet itt találod: http://www.cookingclassy.com/2015/07/pesto-salmon-and-italian-veggies-in-foil/
Komaasszonyom panaszkodott, hogy nem sikerült neki omlósra sütni a lazac filét, először nyers maradt, kicsit később pedig már kiszáradt. Na, ez aztán omlik. Folyik szét a szájban.......................... Én kis étkű vagyok, férjem nem éppen, kettőnknek három szeletet készítettem, pont így volt jó!
Hozzávalók 3 batyuhoz:
- 3 szelet lazacfilé
- kb. 20 dkg friss zöldbab (egy jó nagy marék)
- 6 koktélparadicsom
- 3 tk. pesztó
- 3 tk. friss citromlé
- 6 tk. olívaolaj
- himalája só, fekete bors
Elkészítés:
- A zöldbabot sütés előtt picit meg kell párolni, dobd pár perce forró, lobogó vízbe. 3-5 perc elég.
- Ha bőrös a lazac, szépen fejtsd le róla. Mindkét oldalát sózd, borsozd.
- A paradicsomokat vágd félbe.
- Most be is kapcsolhatod a sütőt, 200 fokos legyen. Készíts elő 3 alufóliadarabot.
- A batyukat így állítod össze: forrázott zöldbab, só, olívaolaj, lazac, citromlé, pesztó, paradicsomszeletek, olívaolaj, só.
- Csomagolj :-) A rövidebb széleket hatjsd be, majd a hosszabbik széleket fogd össze és zárd be. Ne legyen szoros, hagyj helyet a keletkező gőznek!
- 25-30 perc alatt készre sütjük.
- Jázminrizzsel tálaljuk.
A receptet a pinteresten találtam, annyit változtattam, hogy én egyesével készítettem a batyukat, ő pedig sózta, olajozta a zöldségeket, és azután osztotta szét. Tulajdonképpen teljesen mindegy. Az eredeti receptet itt találod: http://www.cookingclassy.com/2015/07/pesto-salmon-and-italian-veggies-in-foil/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése