Mogyoróvajas-szezámos csirke

Szintén sláger, többször készült, gyorsan megvan, számomra igazi nyári étel, de lehet Ti máshogy lesztek vele. Tavaly kisvendégeim is megették, pedig kicsit féltem, hogy a gyerekeknek inkább majd szendviccsel szolgálhatok, de nem volt gond. Sikere volt ;-)





Legutóbb kipróbáltam a rizshez a Sonnentor gyömbéres leveskockáját, de natúr rizzsel is finom volt. Amivel még el tudnám képzelni, és legközelebb lehet azzal lesz soron, az a kókuszos-lime-os-korianderes rizs, receptjét a Csicseriborsó-ragunál találod.
Ezt is próbáltam már mindkét fajta szezámolajjal, de nem olyan nagy a mennyisége, hogy variálni kellene miatta a receptet. A pirított szezámolajjal talán intenzívebb az íze.

Hozzávalók két személyre:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 ek. natúr mogyoróvaj
  • 2 ek. szezámolaj (ezúttal pirított szezámolaj)
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. szezámmag (plusz a tálaláshoz)
  • himalája só, bors
  • fél bögre rizs

(opcionálisan: gyömbéres leveskocka)




Elkészítés:

  • A szósz hozzávalóit (mogyoróvaj, szezámolaj, szójaszósz, méz, szezámmag) összekeverjük, a csirkemellet felkockázzuk.
  • Tegyük fel a rizst főni, kezdjük el lepirítani a husit.
  • Vizet fog engedni, amikor ez elfő, nagyjából kész, de egy darabot kóstoljunk meg. Sózzuk, borsozzuk.
  • A legvégén mehet rá a szósz, amint szépen rápirul, vegyük is le a tűzről, különben csak megég.
  • Tálaláskor szórjunk a tetejére is szezámmagot.


Jó étvágyat!


Forrás: http://www.lovefoodeat.com/stir-fried-noodles-with-thai-peanut-sauce/

Megjegyzések