Ennél rosszabbul soha ne induljon egy reggel... :-D
A Billa havi receptújságjában találtam rá erre a receptre. Elsőre csak tessék-lássék módjára öntöttem bele az amarantot, de tudtam: ebből szerelem lesz :-) Másodszorra pontosan kimértem... Így a többi hozzávalón kellett alakítanom, de végül meglett...
Lekvárral, mogyorókrémmel (tonkababos mandulakrémmel!!) is isteni, de hogy ne unjunk rá a palacsintára, mézes joghurtot kevertem ki hozzá. Jól megpakoltam a tányérom, természetesen nem fért belém mind, így eltettem tízóraira. Addigra teljesen átázott a joghurttól, de ez nem vált kárára, sőt!... ;-)
Hozzávalók:
- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 30 g puffasztott amarant
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- csipet himalája só
- 2 tojás
- 2 dl szóda
- 3 ek. olaj
- 1 ek. agavészirup
Tálaláshoz: kis pohár görög joghurt (200g), 3 ek. méz, puffasztott amarant.
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, végül a szódát, az olajat és az agavét (vagy mézet).
- A joghurtot simára keverjük a mézzel.
- Forró serpenyőben, nagyon kevés olajon kisütjük a palacsinták mindkét oldalát. Egy darab kb. 2 evőkanál tészta.
- A mézes joghurttal rétegezve vagy meglocsolva tálaljuk, a tetejére szórhatunk egy kis amarantot.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése