Spaghetti carbonara

Szeretjük, de itthon sosem mertük megpróbálni. Mint sok más recepttel, ezzel is kár volt várni :-) Azóta háromszor is volt porondon :-)
Gyors, laktató, finom, remélem hasznát veszitek sokan!
Szalonnából a készen kockára vágottat ajánlom, húsosabb, szépen lepirul. Ettem étteremben olyan carbonarát, ami hatalmas kockákra vágott, zsíros szalonnával volt tele..... Nos, természetesen ennek is meg van a varázsa, de nem ebben a fogásban :-) Nálam legalábbis nem passzol.



Hozzávalók 2 főre:
  • fél vöröshagyma
  • 15 dkg kockázott szalonna
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás
  • kis csokor friss (vagy 1-2 tk. szárított) petrezselyem
  • csapott tk. himalája só
  • 1 nagy gerezd fokhagyma (vagy 2 kicsi)
  • fél kk bors
  • kb. 5 dkg reszelt parmezán, grana padano, parmigiano reggiano vagy más kemény sajt (reszeljünk kicsit többet, kell a tálaláshoz)
  • marék spagetti



Elkészítés:
  • Keverjük össze az öntet hozzávalót: tejszín, tojások, petrezselyem, fokhagyma, só, bors, sajt.
  • Lassú (!!!!) tűzön, folyamatos kevergetés mellett kezdjük el melegíteni. Akkor fog szépen besűrűsödni, mikor felforr, de ennek lassan kell végbe mennie, különben tojásrántottás szószt készítünk. Sikerült már nekem is kicsit darabosabbra készíteni, apósom ultramodern indukciós főzőlapján, pedig alacsonyabb fokozaton főztem, mint itthon. A saját tűzhelyét mindeni ismeri, otthon elvileg ezzel nem lehet gond :-)
  • Tegyük fel főni a tésztát.
  • Pirítsuk le a szalonnát, amikor eresztett kevés zsírt, dobjuk rá a hagymát.
  • Ha minden kész, forgassuk össze a tésztát az öntettel, majd keverjük át a hagymás szalonnával is.
  • Reszelt sajttal, frissen őrölt borssal tálaljuk.


Jó étvágyat!



Forrás: http://www.justapinch.com/recipes/main-course/pork/creamy-bacon-pasta-carbonara.html?utm_campaign=share&utm_medium=social&utm_source=pinterest

Megjegyzések