Egyszerű, nagyszerű, jól variálható. Gyerekkor íze van, nem tudom miért, soha nem ettem ilyet azelőtt! Talán a dara teszi... Mintha sült tejbedarát ennénk... ;-) Féltem, hogy kemény lesz a tészta, de nem, sőt! Szép laza... A mandulát stiftekre szeletelve vettem, természetesen mehet bele mandulaforgács vagy apróra vágott mandula is. Vagy bármi más dióféle.
Hozzávalók:
- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg tk. tönkölydara
- 50 g blansírozott, hasábra szelt mandula (mandulastift)
- 1 tk. foszfátmentes sütőpor
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg nyírfacukor
- 1 bio narancs héja
- csipet himalája só
- 1 tojás
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, dara, sütőpor, mandula).
- Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd jöhet hozzá a narancshéj és a só, végül a tojás.
- A vajas keveréket és a száraz keveréket tésztává gyúrjuk.
- Nedves kézzel golyókat formálunk, tepsire tesszük, majd kilapítjuk őket. Benedvesített pohár aljával könnyebb :-)
- 180 fokon, kb. 8-10 percet sütjük. Isteni narancsillata lesz! Figyeljük, és amint színt kap, vegyük ki!
Forrás: http://www.kuechengoetter.de/rezepte/mandel-griess-kekse-51340
Szépek a kekszeid. Játék van nálam, gyere te is!
VálaszTörléshttp://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html