Otthoni verzió – kivéve, ha nyilvánosan felvállaljuk csokis ujjunk nyalogatását :-)
Több rudi receptet láttam már, de ez a csokival bevonás olyan plusz macerának tűnt, amiben nem voltam biztos, hogy megéri bevállalni. Hiszen pepecselek vele, koszolok, a végén meg lesz pár rudam, amit pillanatok alatt betolok…
Nos, jelentem, annyira nem macerás, mint gondoltam, a végeredmény pedig még annál is sokkal jobb, mint amit vártam…
Házi Rudi... Hmmm... ;-) |
Szánom-bánom, de bevallom, most bolti csokit használtam a bevonáshoz (mentségemre: 80% feletti :-D). Viszont még így is hamar az ujjunkra ragad – ezek után nem tudom, mi van a bolti rudi bevonatában. De nem baj, nem is kell tudnom, mert a házi nyert :-))
Kedvedre variálhatod is a receptet:
Duplán is be lehetne csokizni, akkor viszont drágább lenne a leves, mint a hús.
Lehet dúsítani korpával, natúr (vagy inkább házi) darált keksszel, de én a túró rudimban nemes egyszerűséggel csak a túrót akartam látni :-)
Jöjjön akkor a saját verzió :-)
Hozzávalók (8-10 darabhoz, attól függ, mekkorára sikerülnek a rudak…):
- 25 dkg túró
- 1 ek. tejföl
- 1 teáskanál méz
- kb. 4 csepp citromolaj (használhatunk citromhéjat is, ez esetben lehetőleg bio legyen, vagy NAGYON alaposan mossuk meg)
- kb. 10 dkg csoki
Elkészítés:
- A hozzávalókat a csoki kivételével összekeverjük
- Rudakat formázunk, és sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk őket
- Betesszük a fagyasztóba, kb. fél órára – ez egyrészt azért kell, hogy jól megkeményedjen, és ne essen szét a csokiba mártásnál. Másrészt pedig, ha jó hideg a rúd, hamar ráköt a csoki.
Most jön a csokizás:
- Gőz fölött megolvasztjuk a csoki kb. kétharmadát. Ha megolvadt, levesszük a tűről és belekeverjük a többit is. Hagyjuk addig hűlni, amíg kicsit be nem sűrűsödik, de még kenhető állagú
- Én nem a csokiba mártást választottam, ecsettel körbekentem a rudakat. Elég látványosan „házilag készített” jellege lett, de ez így kerek ;-)
- Mire végig érünk a rudakon, pont rákeményedik annyira, hogy meg tudjuk őket fordítani. Most bekenjük a talpakat is.
És, íme ;-) Hordozható, viszont csak dobozban. A csokija meg hamar ráolvad az ujjunkra. Nálunk hatalmas sikere volt, csak azért nem fogyott el másnap reggelre az összes, mert még nem volt lefotózva :-) A következő szériának azt hiszem, nem lesz ekkora szerencséje ;-)
Jó étvágyat, alkossatok!
Nagy kedvencem a túró rudi, ki fogom próbálni itthon is! Már el is mentettem a recepted!
VálaszTörlésNem fogsz csalódni ;-)))
Törlés