Igen, előkerültem. Kicsit elvesztem... :-) A konyhában dübörögnek az újítások (nem olyan tempóval, mint ahogy azt a "dübörög" szó sejteti, de kísérletezgetünk :-D) Vagy fér még rájuk változtatás, vagy pedig azonnal elfogytak, kikerülve ezzel a fotózást. Egy kis betegség is letámadt, így munka után csak gyógyulgattam. Most viszont már tarthatatlan az állapot... Remélem, hiányoztam ;-)
Tuti recept. Férjfogó. Kár, hogy korábban nem ismertem. Bár levendulás linzert ezelőtt is tudtam sütni, tehát gond egy szál se... :-) Krémes, puha, ragacsos brownie. Tojás helyett banánnal. A cukor egy része helyett almalésűrítménnyel. Nem csak forrón adja meg a mesés brownie érzést, hanem napokkal később, hidegen is.
Amit még nem sikerült elérnem egy receptnél sem: a "töredezett" brownie kérget a süti tetején. A receptem nem jó, vagy a sütésnél van trükk? Osszátok meg megjegyzésben, kérlek, ha tudjátok...
Almalésűrítményt honnan? Bioboltból. Mézzel nem helyettesíteném, az sokkal sűrűbb. A datolyaszirupot nem ismerem, nem használtam még, csak szilvát, de az is sűrűbb. A második sütésemnél felesben ment bele alma- és körtesűrítmény, mert nem kaptam épp almát (illetve csak a drága fajtából volt, abból már nem esett volna jól egy tepsi csokis süti :-D) Próbáld meg beszerezni, mert az almaíz sokat dob rajta!!
Isteni őszi süti, bár ebben a szép napsütésben nincs gond a jókedvvel, de ha mégis, íme.
Új kedvencemet ajánlom is hozzá, most is épp ezt kortyolgatom. A Sonnentor piacra dobta olívalevél teáját. Nos, ebből is a citromos. Nem túl intenzív az íze, de én nem bánom, a színe is szép halványsárga. Szeretem :-)
(Nem arról van szó, hogy a többi, csak ez az első a szériából, amit teszteltem...)
Külföldi recept, persze minden CUP-ban megadva. Nagyon kis rendi voltam, mindent szépen lemértem nektek :) Ha inkább bögrés verzióban sütnétek, kattintsatok a forrásra. Egy dolgot felejtettem el lemérni, vagyis tuti lemértem, csak nem írtam fel :-) A végén a csokit. De ebből egy kis plusz-mínusz............
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 15 dkg nyírfacukor
- 120 ml almalésűrítmény (esetemben körtével pótolva)
- 1 dl víz
- 1 tk. almaecet
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 30 g kakaó
- 1 tk. szódabikarbóna
- csipet himalája só
- 2/3 bögre darabolt étcsoki
Elkészítés:
- A banánokat összetörjük. A villát felejtsd el, csak túlérett banánnál működik, ha épp kicsit keményebb, csak birkózás lesz belőle. KRUMPLITÖRŐ!! :-)
- Mehet hozzá a nyírfacukor, az almasűrítmény, a víz és az ecet.
- Ezután a száraz hozzávalók (nem írta, hogy előre össze kell őket keverni, lusta voltam, nem is tettem - tökéletesen működik így is): liszt, kakaó, szódabikarbóna, só.
- Végül a csoki. Eredetileg a csoki egyharmada, a többi a tetejére megy és mintegy bevonatként ráolvad. Én úgy gondoltam, jobb helyen van bent az összes...
- Kiolajozott/kivajazott tepsibe öntjük.
- 175 fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük. Tűpróba.
Jó étvágyat!!
Forrás: http://www.momontimeout.com/2014/06/chocolate-banana-applesauce-cake/
Áldásokban gazdag újévet kívánok!
VálaszTörlés