Gránátalmás-mentás kuszkusz

Kataaaaaaaaa, itt vagy? :-) Íme a beígért recept, tessék elcsavarni vele "B" fejét (is) ;-))))

Kicsit meg voltam lőve a Valentin nappal... Sosem csapunk nagy flancot, egy gyertyafényes vacsi a szokott program :-) Idén ez kihívás volt, mindketten majdnem estig dolgoztuk. A vacsinak villámgyorsnak, ugyanakkor mégis kicsit különlegesebbnek kellett lennie. Erre esett a választás, és nem csalódtunk :-)



Hozzávalók: (a bögre kb. 2,5 decis)

  • másfél bögre kuszkusz
  • 1 lime
  • 1 gránátalma
  • egy kis csokor menta
  • szeletelt mandula
  • (juharszirup :-D)


Elkészítés:

  • a kuszkuszt 3 bögre forrásban lévő vízzel nyakon öntjük, lefedjük és félretesszük (nem kell főzni)
  • kifacsarjuk a lime levét
  • a gránátalmát félbe vágjuk, kézzel kinyomkodjuk a levét (ne az összeset!)
  • Szedjük ki belőle a magokat: a fél almákat tépjük szét kisebb darabokra, így könnyebben kivarázsolhatjuk őket :-)
  • a mentát mossuk meg, tépkedjük le a leveleit és vágjuk apró darabokra
  • a lime és a gránátalma levét öntsük a kuszkuszra, adjuk hozzá a magokat és a felaprított mentát is.Alaposan forgassuk át
  • A szeletelt mandulát olaj nélkül illatosra pirítjuk, tálaláskor ezzel szórjuk meg a finomság tetejét


Finom volt, de inkább melegebb estékre tudom elképzelni, nem február derekára :-) Nyakon öntöttem juharsziruppal, így téliesebb lett ;-)))

Jó étvágyat!


Forrás: több helyen találkoztam a gránátalmás kuszkusz ötletével - recept sehol sem volt, hiszen csak össze kell keverni :-) a lime női megérzésből került hozzá...


Megjegyzések

  1. Eddig csak zöldségekkel keverve próbáltam a kuszkuszt, úgy is nagyon finom! Nézz be kérlek hozzám, van egy meglepetésem! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, már ki is tettem oldalra :-) Hétvégén összeszedem magam és továbbadom, de ezt végig kell gondolni :-)
      Csak most a lapon ügyködök :-D

      Törlés

Megjegyzés küldése